İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama

İsrail ordusu, geçtiğimiz pazartesinden bu yana Refah’ta 100’e yakın noktaya hava saldırısı düzenlediğini belirterek, operasyona dair görüntüleri yayınladı. Hamas, İslami Cihad ve El Fetih peş peşe açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 20:55 GÜNCELLEME 09.05.2024 02:52 DÜNYA
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama

İsrail’in geçtiğimiz pazartesi günü Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordusu operasyona dair görüntüleri yayınladı.

İSRAİL ORDUSU REFAH'A 100'DEN FAZLA SALDIRI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, pazartesi gününden bu yana Refah’ta 100’e yakın noktaya hava saldırısı düzenlendiği aktarılarak, bölgedeki binalara baskınlar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, çıkan çatışmalarda 30’a yakın Hamas üyesinin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Öte yandan, İsrail ordusu dün insani yardımların geçtiği Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını ele geçirmişti.

SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği bombalı saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı. Saldırıda yaralanan Filistinliler hastaneye getirilerek tedavi altına alındı.

İsrail güçleri, Refah'ın merkezinde çok sayıda binayı da topçu ateşiyle vurdu.

Alınan bilgiye göre, saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 25 kişi yaralandı, bazı yaralılar Kuveyt Hastanesine nakledildi.

HAMAS, İSLAMİ CİHAD VE EL FETİH'TEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Bölgeden Hamas ve İslami Cihad ile İsrail ordusu arasında yoğun çatışma haberleri geliyor.

Hamas, Refah kentinin doğusunda İsrail askerleriyle çatıştıklarını açıkladı.

İslami Cihad da yine Refah'ın doğusundaki havaalanı yakınlarında İsrail askerlerine ve askeri araçlarına saldırı yaptıklarını duyurdu.

El Fetih'ten de Gazze'nin orta kesiminde çatışmaların sürdüğü açıklaması geldi.

İsrail, dün gece Gazze'yi hem karadan hem havadan yoğun bombardıman altına aldı. İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda Hamas'a ait çok sayıda altyapının ortaya çıkarıldığını söyledi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 129 TÜMÜ
  • çepni 1 hafta önce Şikayet Et
    Zulm ile abad olanın ahiri berbad olur.Cenabı Rabbül alemin Siz siyonistleri Kahhar ismi şerifi hürmrtine kahru perişan eylesin.
    Cevapla
  • iSKENDER AKAR 1 hafta önce Şikayet Et
    Lanetli kuduz köpekler. İsrail yok olacak.
    Cevapla
  • Terzi 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi avı başlasın
    Cevapla
  • Soysal 1 hafta önce Şikayet Et
    BU savaşın bitmesi için dünyada sivil yahudi avı başlamalıdır.
    Cevapla
  • ercan 1 hafta önce Şikayet Et
    bazı yahudiler çok karşı adaletten yana
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ey Dünya Müslümamları hanımlarınız gibi evde yemek yapınız. Hiç olmazsa yemek yaparken Yahudi malı kullanmayınız. Yazıklar olsun bize onurumuz çiğnendi ses yok kadınlarımıza dokunuldu ses yok çocuklarımız şehit edildi ses yok ulan bu nasıl müslümanlık Yahudi malınla zıkkımlanıyor daha hemde iç memesi gerekenle yememesi gerekenle boğazınızda kalsın geberin ulan geberin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR