ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD tarafından gönderilen bombaların Gazze'deki sivilleri öldürmek için kullanıldığını itiraf ederek, Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 02:45 GÜNCELLEME 09.05.2024 03:36 DÜNYA
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı

Son dakika Joe Biden haberleri: İsrail'in, Gazze Şeridi ve Refah'taki katliam saldırıları devam ediyor. ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararı alması sonrası ABD ve İsrail arasında kriz patlak verirken ABD Başkanı Joe Biden ABD'li CNN kanalında yaptığı açıklamada tarihi bir itirafta bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden

BİDEN'DAN TARİHİ GAZZE İTİRAF

ABD'nin gönderdiği bombalarla Gazze'de binlerce sivilin öldürüldüğünü söyleyen Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını duyurdu.

'ABD'NİN GÖNDERDİĞİ BOMBALARLA GAZZE'DE SİVİLLER ÖLDÜRÜLDÜ'

Biden, ABD'nin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazze'deki siviller, gönderdiğimiz bu bombaların kullanılmasıyla öldürüldü.

Biden söz konusu açıklamasıyla birlikte Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını itiraf etti.

NETANYAHU'YA REFAH RESTİ

Daha önce de birçok kez İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" diye konuştu.

ABD SİLAH SEVKİYATINI DURDURMUŞTU

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken, ABD İsrail’e mühimmat sevkiyatını durdurduğunu açıklamıştı.

ABD'nin kararı sonrası İsrail'den tehdit gibi açıklama! ABD'yi resmen uyardılar

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah kentine yönelik saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk” demişti.

ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 235 TÜMÜ
  • Erman 1 hafta önce Şikayet Et
    İğrenç ve Adiler! Gene Tiyatro yapıyorlar...
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd silah göndermese almanya gönderiyor bir sey deyismez
    Cevapla
  • Bayındır 1 hafta önce Şikayet Et
    Yalan söylüyor bunak dünya kamuoyunu aldatmak için silah sevkiyatını durdurduk diyor yalan.Tavşana kaç tazıya tut oyunu.En büyük terörist devlet abd cik,ingilterecik,fransacık ve itrailciktir.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Kâfir netanyahu Eylül 2023 te BM de Ortadoğu'da sınırlar değişecek dedi 1 ay geçmeden 7 Ekim'de saldırı oldu,Haniye haberim yoktu dedi, İtrail in 11 eylül ü oldu, İtrail kendi insanını öldürdü, Hamas a gelgel yaptı malesef bu iş büyük İtrail hedefine kapı araladı bir adım atarsanız yüz adım planını yapmak lazım şimdi kime yaradı ders almak ve varsa içlerindeki hainleri temizlemek lazım
    Cevapla
  • M.b.umeyir 1 hafta önce Şikayet Et
    ülkemize savunma füzesi satmayan ABD.Rusyadan alıncada ambargo uygulayan abd..Müttefik dediğimiz abd..Sivillere orantısız güç uyguluyorsunuz,geçmişte soykırım yaptınız diyen abd.Hangi rolde olursa olsun hiçbir pozitif yönü olmayan siyonist abd..Uyan ey müslüman uyan paranı bu katillerte kaptırma..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR