İsrail’in BM Temsilcisinden Biden ve Demokratlara gözdağı

İsrail’in BM Temsilcisi, ABD’li Yahudilerin Biden ve Demokratlara oy vermekte "tereddüt" edeceğini savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 13:27 GÜNCELLEME 09.05.2024 13:35 DÜNYA
İsrail’in BM Temsilcisinden Biden ve Demokratlara gözdağı
İsrail’in BM Temsilcisinden Biden ve Demokratlara gözdağı

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’in Refah’a kara saldırısına tepki göstermesinin ardından ABD’li Yahudilerin seçimlerde Biden ve Demokrat Parti’ye oy vermekte "tereddüt" edeceklerini öne sürdü.

ERDAN'DAN TEPKİ

İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan Erdan, Biden’ın, Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda İsrail'e silah göndermeyi durduracağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Biden’ın açıklamasının "hayal kırıklığı yarattığını" ifade den Erdan, İsrail’e yönelik baskı oluşturulmasının sadece düşmanları memnun edeceğini savundu.

'BIDEN'A OY VERENLER ARTIK TEREDDÜTLÜ'

Erdan, "(Biden) Başkana ve Demokrat Parti’ye oy veren birçok Yahudi Amerikalı var ve onlar şimdi tereddütlü." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını açıklamıştı.

Daha önce de birçok kez İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetmişti.

BIDEN'IN AÇIKLAMASI

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." ifadelerini kullanmıştı.

REFAH'A SALDIRI

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentinin doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu Biden moruğu oy uğruna cehennemdeki yerini daha da sağlama alıyor, haberi yok....
    Cevapla
  • Cengaver Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Refahtan sonra İsrail Kuzeye yönelirse Türkiye yeni göç dalgası tehlikesi ile karşı karşıya gelir bu da büyük şeytani planları doğrultusunda Türkiyenin büyük bir iç kargaşaya doğru hızla gitmesini sağlar. İçimizdeki İsrailden bir kurtulaydık dışardakinin işi kolayda, bunu gerçekleştirmek ise pek çetin ve zorlu olacak. Devletin tüm stratejik kritik bürokratik kademelerinde varlar. Gümrük
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Gördünüzmü Amerika’yı kim yönetiyor zaten demokratları yada cumhuriyetçileri seçsen yine aynı kongre de aynı senatoda aynı vekilerin çoğu yahudi kökenli yada bunlara çalışan vekiller basın televizyon sinema bankalar borsa kilit noktalar bunların elinde bu bütün dünya için geçerli.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş, ABD itraili dizginleme bahanesi ile Refaha girecek sınır kapısına çökecek
    Cevapla
  • ADEM 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyaya kontrol edeceğiz diyor. ben ekmek makam mevki verirsem siz yersiniz diyor. Ama şunu bilmiyor İNSANLIK UYANIRSA VE SİZİN SÖMÜRDÜĞÜNÜZÜ ANLADIĞI AN YERYÜZÜNDE SİZ OLMAYACAKSINZ O ZAMAN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR