İsrailli yetkili: Refah'a saldırı planları değişebilir

İsrailli üst düzey bir yetkili, ABD'nin Refah'a kara saldırısı nedeniyle bu ülkeye silah göndermemesinin, 7 Ekim'den bu yana büyük bir insanlık felaketine yol açtıkları Gazze Şeridi'ndeki saldırı planlarını değiştirebileceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 12:04 GÜNCELLEME 09.05.2024 12:04 DÜNYA
İsrailli yetkili: Refah'a saldırı planları değişebilir
İsrailli yetkili: Refah'a saldırı planları değişebilir

İsmi paylaşılmayan İsrailli üst düzey yetkili, İsrail devlet televizyonu KAN'a konuya ilişkin açıklamada bulundu.

ABD'nin Refah'a kara saldırısı nedeniyle İsrail'e silah vermeme kararını değerlendiren yetkili, böylesi bir durumun ülkesinin Gazze'deki saldırı planlarını değiştirmeye zorlayabileceğini savundu.

İsrailli yetkili, bu durumda ülkesinin mühimmatın tükenmemesi için "silahlanma ekonomisi" yapmaya mecbur kalabileceği değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardıABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı

Beyaz Saray'dan Netanyahu'ya açık uyarı!Beyaz Saray'dan Netanyahu'ya açık uyarı!

ABD: İsrail'in Refah'a olası kara harekatını desteklemiyoruzABD: İsrail'in Refah'a olası kara harekatını desteklemiyoruz

Biden, Netanyahu'yu bir kez daha uyardıBiden, Netanyahu'yu bir kez daha uyardı

Daha önce de birçok kez İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan ABD Başkanı Joe Biden, Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetmişti.

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." demişti.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentinin doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR