Japonya’da gıda skandalı

Japonya’da gıda skandalı, ekmek paketlerinden fare kalıntısı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 15:29 GÜNCELLEME 10.05.2024 15:33 DÜNYA
Japonya’da gıda skandalı
Japonya’da gıda skandalı

Japonya’nın önde gelen firmalarından biri tarafından üretilen ekmeklerin paketinde fare kalıntılarına rastlandı. Tedbir amacıyla 104 bin paket ekmek piyasadan toplatıldı.

FARE KALINTILARI

Yüksek hijyen standartları ile bilinen Japonya, bu kez bir gıda skandalı ile gündeme geldi. Ülkenin en ünlü firmalarından biri olan Pasco Shikishima tarafından üretilen paketli ekmeklerin 2'sinde fare kalıntılarına rastlandı.

EKMEKLER TOPLATILDI

Şirketten yapılan açıklamada, olayın 5 ve 7 Mayıs'ta müşteriler tarafından gönderilen elektronik postalar sayesinde fark edildiği belirtildi. Gelişmenin ardından son kullanma tarihleri 7-11 Mayıs arası olan toplam 104 bin paket ekmeğin piyasadan toplatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tüm müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve ilgili kişi ve kuruluşlardan özür dileriz. Bu durumun bir daha asla yaşanmaması için elimizden geleni yapacak, kalite-kontrol prosedürlerimizi daha da iyileştireceğiz” ifadeleri kullanıldı.

FABRİKADA ÖNLEMLER

Yaşanan olayla ilgili bir sağlık sorununa henüz rastlanmadığı vurgulanırken, şikayete konu olan ekmeklerin üretildiği Tokyo fabrikasında üretime geçici olarak ara verildiği ve detaylı soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

KAYNAK : İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • İso 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim fırınlardaki un ve ekmekleri tahlil etseler kimbilir neler çıkacak ???
    Cevapla
  • Turhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de tüm fırın, pastane ve lokantalarda fareler cirit atıyor.
    Cevapla
  • Anlayana 1 hafta önce Şikayet Et
    Abuk subuk yorumlar. Adamlar kabul etmiş özür dilemiş Dünyanın en ahlaklı insanları. Senin ülkende denetle bakalım fırınları bir tanesi bile geçebiliyormu.
    Cevapla
  • Aziz 1 hafta önce Şikayet Et
    Japonyada çocukların daha zeki olması için her sabah çocuklara 4 dilim fare kalıntılı ekmek yedirdiklerini biliyor muydunuz.....
    Cevapla
  • Sakin 1 hafta önce Şikayet Et
    Japonya'da vaybe hani ballandıra ballandıra anlattıkları japonyamı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR