İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, Refah kentindeki kara saldırılarının “alanının genişletilmesine” ilişkin kararı onayladığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 17:22 GÜNCELLEME 10.05.2024 21:33 DÜNYA
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı

 İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, Gazze’nin güneyinde saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının “alanının genişletilmesine” ilişkin kararı onayladığı belirtildi.

KATLİAM SINIRI GENİŞLEYECEK

İsrail'in "Walla" internet sitesinde yer alan ve konuya ilişkin bilgi sahibi 3 kaynağa dayandırılan habere göre, İsrail Güvenlik Kabinesi dün gece Refah’taki kara saldırılarını genişletme kararı aldı.

"KIRMIZI ÇİZGİ AŞILMASI"

Haberde kaynaklardan birinin, Refah’daki saldırıları genişletme kararının, ABD Başkanı Joe Biden’ın “kırmızı çizgisinin aşılması” olarak yorumlanabilecek eylemleri içerdiği değerlendirmesine yer verildi.

Haberde ayrıca, Güvenlik Kabinesi'nin Hamas ile esir takası görüşmelerine dair “çabalara devam edilmesi” konusunda talimat verdiği ancak İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve aşırı sağcı fikirleriyle bilinen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in bu karara karşı oy kullandığı belirtildi.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatmış, Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandığı tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu!  İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu!

Refah'ta yaşanan acı görüntüler! Yürü, Allah’ın arzı geniştirRefah'ta yaşanan acı görüntüler! Yürü, Allah’ın arzı geniştir

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Ruhi 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah layigini versin inşallah bu Siyonistlerin
    Cevapla
  • Mizah 1 hafta önce Şikayet Et
    Eceline susamış kudurmuş köpek gibi saldırmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Cihat sarta suudiler sadece irana dis gosteriyo
    Cevapla
  • Terzi 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah için boykot! Bu kadar zulmün en büyük sorumluluğundan biri de maalesef boykota yeterince dikkat etmeyen bizlerin! Bizler gevşek davrandikca Siyonistler para akmaya devam ediyor ve katliam artarak devam ediyor
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara artık diğer ülkeler Mısır Türkiye Iran Irak Suriye Lübnan Ürdün Katar hep beraber vurması lazım ve kim vurduya gitsinler. Yoksa ilerde bahsedilemez bir kanser olarak tüm dünyayı yakacak bunlar. Şimdi susun bakalım sustukça sıra size gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR