Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'da meydana gelen sel felaketlerinde hayatını kaybedenler için Brezilya halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. Brezilya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 127'ye, kaybolanların sayısı 141'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 20:47 GÜNCELLEME 11.05.2024 09:27 DÜNYA
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen sel felaketine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'BREZİLYA HÜKÜMETİ VE HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ'

Açıklamada, "Brezilya'da meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketinden ötürü yaşanan can kayıpları ve ortaya çıkan ağır hasar nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Brezilya Hükümeti ve halkı ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde geçen haftadan bu yana etkili olan yağış sonrası oluşan sellerde çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

ÖLÜ SAYISI 127'YE YÜKSELDİ

Eyalete bağlı Sivil Savunmadan yapılan açıklamada, ölenlerin sayısının 127'ye, kayıpların sayısının 141'e yükseldiği kaydedildi.

Yaralı 756 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı aktarılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, selden olumsuz etkilenenlerin sayısının 2 milyona yaklaştığı vurgulanarak, 71 bin 409 kişinin okullarda, spor salonlarında ve kiliselerde geçici olarak barındığı ifade edildi.

Bölgesel Kalkınma Bakanı Waldez Goe, açıklamasında, eyalette durumun son derece "endişe verici" olduğunu vurgulayarak, yeni yağışların işlerini daha da zorlaştırdığını söyledi.

Asker ve polisin de destek verdiği yardım çalışmalarında şimdiye kadar 70 bin 863 kişi ile 9 bin 984 hayvanın felaket bölgelerinden kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva hükümeti, Rio Grande do Sul eyaletinin yeniden inşası için 9,8 milyar dolar tutarında yardım paketini açıkladı.

FELAKET DURUMU İLAN EDİLMİŞTİ

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, halen ulaşamadıkları alanların olduğunu belirterek, "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlüğüne "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için ciddi gayret gösterdiklerini söylemişti.

Felaketin etkilediği alanları iki kez ziyaret eden Devlet Başkanı Lula da Silva, bölgeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim bu felaketin bin mislini abd ve itrail köpeklerinin başına musallat eyle
    Cevapla
  • SABIRLI 1 hafta önce Şikayet Et
    Brezilya ulusuna başsağlığı dileklerimle taziyelerimi sunuyorum.Çağımızın sorunu küresel ısınma etkileri belirgin gözlemlenmekte aşırı yağışlar total yağışların rekor düzeye erişimi kısa süreçlerde mevsimsel yağışların dahi görülebilmesi.Umarım cankayıpları artmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    beter olun birbirinizden bulun inşallah
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 hafta önce Şikayet Et
    İsraili destekliyorlardı
    Cevapla
  • Asalet 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsanın olmadıgı yerde bir hiciz .Allah brezilyanın yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR