Jeomanyetik fırtına alarmı! Bugüne dikkat: Cep telefonlarını, interneti etkileyecek

Çarşamba gününden itibaren Güneş’te patlamalar olduğu, bu şiddetli jeomanyetik fırtınanın cep telefonu ağlarına, internete, GPS uydularına ve elektrik hatlarına zarar verebileceği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2024 07:27 GÜNCELLEME 11.05.2024 08:51 DÜNYA
Jeomanyetik fırtına alarmı! Bugüne dikkat: Cep telefonlarını, interneti etkileyecek
Jeomanyetik fırtına alarmı! Bugüne dikkat: Cep telefonlarını, interneti etkileyecek

Dünya’nın 19 yıl aradan sonra ilk kez Güneş’teki çok şiddetli patlamalara hedef olduğu, “jeomanyetik fırtına” diye tanımlanan bu patlamaların birçok zarara neden olabileceği açıklandı.

Çarşamba gününden bu yana etkili olan, hafta sonunu da kapsayacağı bildirilen jeomanyetik fırtına konusunda ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) bir uyarı yayımladı. Bu tür bir uyarının, Dünya’nın yarım yüzyıl içinde en yüksek dozda radyasyona maruz kaldığı 2005’ten bu yana ilk kez yayımlandığı vurgulandı. 

Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattıGüneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı

NASA, Güneş'te yaşanan dev patlamayı yayınladıNASA, Güneş'te yaşanan dev patlamayı yayınladı

BUGÜN DİKKAT!

Bugün de zirveye çıkması beklenen Güneş’teki patlamaların ve koronal kütle püskürmelerinin (CME) yakından izlendiği dile getirildi. Jeomanyetik fırtınaların cep telefonu ağlarına, GPS (küresel konumlama sistemi - navigasyon) uydularına, internete, elektrik hatlarına zarar verebileceği, radyo sinyallerini bozabileceği bildirildi. Bu hasarların dünya çapında meydana gelebileceği belirtildi. Yarın da daha düşük düzeyde sürmesi beklenen patlamalar, uzay araçlarında da yön bulma sorunlarına neden olabiliyor. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Kuresel gucler gene neyin pesindesiniz soyleyinde marketen mum alalim savasa yapilan milyarlarca yardimi amerika avrupa anlasilan kiriz cikartip miletin parasina el koyacaklar bi bahaneyle
    Cevapla
  • Öktem 3 hafta önce Şikayet Et
    Dünya gazzede işlenen vahşetin seyirci kalma cezasını ödeyebilir
    Cevapla
  • Kadir 3 hafta önce Şikayet Et
    Büyük sıfırlama diye bir projesi var Amerika nın Bi araştırın derim bunun denemelerini yapıyolar yoksa güneşdeki patlamalat falan normal Yüce Allah herşeyi kusursuz yaratmış
    Cevapla
  • BİROL 3 hafta önce Şikayet Et
    Büyük çaplı bir Güneş patlamasının sonucunun ne olacağını merak eden arkadaşlar 2009 yılı yapımı olan"Knowing(Kehanet)"filmini izleyebilirler.
    Cevapla
  • Misafir 24 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah Teâlâ Hazretleri'nin (c.c.), büyüklüğünün ve kudretinin delilidir bu yaşananlar. Ayrıca güneşin de Rabbimizin emrinde olduğunun göstergesidir adeta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR