ABD, Rusya'yı kızdıracak kararı duyurdu! Yarım milyar dolar değerinde...

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya yapılacak 400 milyon dolarlık yeni silah ve teçhizat paketini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2024 11:40 GÜNCELLEME 11.05.2024 11:44 DÜNYA
ABD, Rusya'yı kızdıracak kararı duyurdu! Yarım milyar dolar değerinde...
ABD, Rusya'yı kızdıracak kararı duyurdu! Yarım milyar dolar değerinde...

ABD Dışişleri Bakanlığı dün Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık yeni silah ve teçhizat paketi duyurdu.

Yapılan açıklamada yeni paketin içerisinde, Patriot hava savunma sistemleri ile karadan havaya füze sistemleri, Stinger uçaksavar sistemleri, yüksek mobiliteli topçu roket sistemleri, zırhlı araçlar, tank ve silah mühimmatı ile çok sayıda askeri teçhizatın yer aldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken yapılacak silah yardımı ile ilgili , “Bugün ABD, Ukrayna'nın cesur halkını desteklemek için 400 milyon dolarlık silah ve teçhizat paketini duyurdu. ABD, Rusya'nın saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna'nın yanında olmayı sürdürecek” dedi.

“ABD, UKRAYNA’YI DESTEKLEME KONUSUNDA LİDER KONUMDA”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yeni açıklanan paket ile ilgili teşekkürlerini dile getirerek, “Joe Biden’a minnettarım. Bu zamanında ve hayati önem taşıyan ABD yardımı, sivil hayatların kurtarılmasına ve ön saflardaki Ukraynalı savaşçıların güçlendirilmesine yardımcı olacak. Bu aynı zamanda şehirlerimizi ve topluluklarımızı Rusya'nın Ukrayna'nın kritik altyapı ve enerji tesislerine yönelik devam eden hava terör saldırılarına karşı daha iyi korumamıza da olanak tanıyacak. ABD, Ukrayna'yı destekleme konusundaki liderlik rolünü sürdürüyor ve bu, tarihi bir öneme sahip” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • verme 3 hafta önce Şikayet Et
    rusya akilli olsa butun ukrani ayni anda saldiri yapacak vuracak ve ønemli nere var ise yok edecek usa avrupadan gelenler olur ise dusman ilan edilip vurulacak ukrani da bu yahudi køpekleri yok etsin rusya
    Cevapla
  • yyyyy 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya kuzey köreden yardım al Ukrayna'yı tamamen işgal et
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizde kokuşmuş AB ve ABD hastalığı var Rusyayla bir olup ABD İsrail'i ve AB ye yol vermeliyiz
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 3 hafta önce Şikayet Et
    Okyanus ötesi böyük şeytan kafir 15 TEMMUZ başarılı olaydı FETÖCÜ itlerinede binlerce silah mühimmat gönderirdin tıpkı PKK itlerine verdiğin gibi KAFİRRRRR
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerika bir tek askerini kaybetmeden savaşıyor kırdırıyor adamlar birbirlerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR