28 yıldır kayıp olan adam komşusunun evinde bulundu!

Cezayir'de 1996 yılında kaybolan şahıs, 28 yılın ardından komşusunun evinde alıkonulmuş halde bulundu. 16 yaşındayken kaybolan adamın evdeki bir çukurda konuşamaz halde bulunduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2024 10:34 GÜNCELLEME 15.05.2024 10:34 DÜNYA
28 yıldır kayıp olan adam komşusunun evinde bulundu!
28 yıldır kayıp olan adam komşusunun evinde bulundu!

Başkent Cezayir'in 300 kilometre güneyindeki Celfe ilinin Yargı Konseyi konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Konseyin açıklamasında, bir kişinin 12 Mayıs'ta başsavcılığa gelerek, yaklaşık 30 yıldır kayıp olan kardeşinin El-Kadid kentindeki komşusunun evindeki koyun ağılında olduğuna dair şikayette bulunduğu kaydedildi.

EV SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

İhbarın ardından geniş çaplı soruşturma başlatılarak adli kolluk ekiplerinin söz konusu eve gittiği aktarılan açıklamada, evde yapılan aramada kayıp kişi bulunarak, evin 61 yaşındaki sahibinin gözaltına alındığı belirtildi.

Savcılığın mağdura tıbbi ve psikolojik bakım sağlanması ve şüphelinin soruşturma tamamlandıktan hemen sonra savcılığa sevk edilmesi yönünde talimat verdiği ifade edilen açıklamada, olayın, kanunların gerektirdiği tüm titizlikle takip edileceği dile getirildi.

ŞOK HALİNDE BULUNDU

Ülkede sosyal medyada alıkonulan kişinin trajik bir durumda, eski kıyafetlerle ve gür sakallı halde bulunmasına ilişkin fotoğraf ve videolar paylaşıldı.

Aktivistler de sosyal medyada platformlarında alıkonulan kişinin samanla kaplı bir çukurda bulunduğu anı gösteren bir video yayınlandı.

Aktivistlerin aktardığı bilgilere göre, 1996 yılında 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda şok halinde ve konuşamaz durumda bulundu.

Aktivistlere göre Bin Ümran'ın ailesi, onun 1990'larda Cezayir'de faaliyet gösteren silahlı gruplar tarafından kaçırılıp suikasta kurban gittiğine inanıyordu.

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yalan, abartılı bir senaryo. Öyle bir şeyin olması, o kadar zamanda saklanıyor olması saçma. Hiç inandırıcı değil.
    Cevapla
  • Kâmil 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık çok haddi aştı artık Rabbim bizleri bağışlasın ve hayırlı bir şekilde canımızı alsın yaşanacak bir yer değil dünya
    Cevapla
  • Adnan 5 ay önce Şikayet Et
    insanlık bitmiş bu nasıl bir vaziyet
    Cevapla
  • Amedli 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'da bu tür olaylar sık sık yaşanır özellikle küçük kız çocukları kaçırılıyor bakire olmak şartıyla geceliği 1 milyon dolara zenginlere pazarlanıyor.
    Cevapla
  • Policeman 5 ay önce Şikayet Et
    Amedliler bu işi çok iyi bilir.
    Cevapla
  • yasin 5 ay önce Şikayet Et
    cezayir avrupanın neresinde :) keşke fikrini belli etmeseydin yada ilal bi fikir beyane deceksen ilkönce bi fikrinin olup olamdığını kontrol etseydin, yada en iyisi bşey bilmiyrosan susmak
    Cevapla
  • vatan 5 ay önce Şikayet Et
    ne kadar kötü olunabilirse insanlar o kadar kötü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR