Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. İranlı yetkililer, Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2024 09:25 GÜNCELLEME 20.05.2024 11:22 DÜNYA
Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü
Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü

Dün öğle saatlerinde Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle sert iniş yaptığı ve ekiplerin helikoptere ulaşmaya çalıştığı duyurulmuştu. Bu sabah 07.00'de İranlı yetkililer tarafından yapılan resmi açıklamaya göre İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti.

İran'da olağanüstü hal ilan edildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? Babası ve eşi kim? İbrahim Reisi'nin biyografisiİran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? Babası ve eşi kim? İbrahim Reisi'nin biyografisi

AKINCI İHA, ISI KAYNAĞI TESPİT ETTİ

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı.

AKINCI BULDU, ENKAZA ULAŞILDI

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin bulunduğunu duyurdu.IRNA, Akıncı'nın enkazın yerini tespit ederek İranlı yetkililere bildirdiğini belirtti. Söz konusu haberde, "Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yeri bulundu. Arama kurtarma timleri kazanın meydana geldiği yere yaklaştılar." ifadelerine yer verildi.

"ENKAZDA YAŞAM BELİRTİSİ YOK"

İran Kızılayı Başkanı düşen helikopterin enkazına doğru ilerlediklerini ve durumun iyi görünmediğini bildirdi.

HELİKOPTER TAMAMEN YANDI

İran Devlet Televizyonu, ulaşılan enkazda hayatta olan kimsenin olmadığını belirtti.

İranlı yetkililer, helikopter kazasının ardından Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatta olma beklentisinin düşük olduğunu belirtti. Yetkililer helikopterin tamamen yandığını da söyledi.

REİSİ VE DIŞİŞLERİ BAKANI ÖLDÜ

İran Kızılayı, Akıncı İHA'nın tespitlerinin ardından Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopterin enkazına ulaştı. İranlı yetkililer ise Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı'nın kazada hayatını kaybettiğini duyurdu.​

İran istedi, Türkiye Reisi için gönderdi! Akıncı İHA tespit ettiİran istedi, Türkiye Reisi için gönderdi! Akıncı İHA tespit etti

İran'da, Reisi vefat ederse yerine geçecek isim belli olduİran'da, Reisi vefat ederse yerine geçecek isim belli oldu

Kaza öncesi Reisi'nin son sözleri ve görüntüsü ortaya çıktı: Bugün mübarek...Kaza öncesi Reisi'nin son sözleri ve görüntüsü ortaya çıktı: Bugün mübarek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin kaza geçirmesi bizleri derinden üzdüCumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin kaza geçirmesi bizleri derinden üzdü

AZERBAYCAN'A GİTMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Reisi, dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı.

HAMANEY'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İranlılardan endişeye kapılmamalarını istedi.

Hamaney, televizyondan yayınlanan konuşmasında devletin işleyişinde aksaklık yaşanmacağını belirtti.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 159 TÜMÜ
  • Helal 1 ay önce Şikayet Et
    Suriyede rusya ile esed ile birlikte öldürdükleri 2 milyon şia olmayan suriyeden sürdükleri 15 milyon sünni müslümanın ahı yerde mi kalsaydı.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    eden bulur vesselam
    Cevapla
  • İRAN 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin inşallah
    Cevapla
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Şehidimizi kutluyoruz. Mekanı cennet inşallah.
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Allah merhametiyle yargılasın. Ama bunu siyonistlerin yaptığını düşünüyorum. Her ne kadar sis de olsa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR