İsrailli bakandan Filistin'e karşı skandal istek

Smotrich, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i tanıyacağını duyurmasının ardından "Filistin yönetimine karşı fonların kesilmesi dahil sert cezalandırıcı kararlar" alınması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 14:37 GÜNCELLEME 22.05.2024 15:18 DÜNYA
İsrailli bakandan Filistin'e karşı skandal istek
İsrailli bakandan Filistin'e karşı skandal istek

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i tanıyacağını duyurmasının ardından "Filistin yönetimine karşı fonların kesilmesi dahil sert cezalandırıcı kararlar" alınması çağrısında bulundu.

Smotrich, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kabine Toplantısı'nda kendisi gibi birçok bakanın Filistin yönetimine karşı fonların kesilmesi dahil cezalandırıcı kararlar almak istediğini belirtti.

İsrailli Bakan, Filistin yönetiminin "uluslararası tanınma talep etmek" ve "Lahey'de İsrail'e karşı davayı desteklemek" gibi "İsrail'e karşı tek taraflı adımlar attığını" iddia etti.

EK EKONOMİK YAPTIRIM ÇAĞRISI

Smotrich, İsrail'in topladığı vergi gelirlerinden Filistin yönetimine transfer edilen fonun "acilen kesilmesi" konusundaki tavrını Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ilettiğini aktardı.

Netanyahu'ya Filistin yönetiminin üst düzey isimleri ve ailelerine karşı "ek ekonomik yaptırımlar" alma çağrısında bulunan Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs yakınlarında "10 bin yeni yasa dışı konut inşa edilmesi için acilen toplantı yapılmasını" istedi.

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla tanıyacağını duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • urfalı 3 hafta önce Şikayet Et
    israille bütün dünya ilişkisini kessin ekonomik ve askeri ambargo yapılsın taki pes edene kadar
    Cevapla
  • gandalf 3 hafta önce Şikayet Et
    ulaaa ne oldi barış ucaginiz vardi demekki fon ucagigmiş
    Cevapla
  • kim 3 hafta önce Şikayet Et
    bu adamın ağzı Bizim pitbull kopeyimizin ağzına benziyor
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD'nin tasmasız köpeği İsrail kudurup gebereceksiniz inşallah katiller soykırımcılar soykırımcı işgalciler o mazlumların kadınların çocuklarım sivillerin kanı yerde kalmayacak cezamızı çekeceksiniz Rabbim hepinizi kahretsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Konutları yapın. Günün birinde onlara filistin lileri biz yerleştireceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR