İtalya'da iki günde 160'dan fazla deprem

İtalya'nın güneyindeki Napoli kenti ve çevresi yaklaşık iki günde 160'ı aşkın depremle sarsıldı; halk geceyi dışarda geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 16:24 GÜNCELLEME 22.05.2024 16:24 DÜNYA
İtalya'da iki günde 160'dan fazla deprem
İtalya'da iki günde 160'dan fazla deprem

İtalya'nın güneyindeki Napoli kenti ve civarında pazartesi gecesinden bu yana 160'tan fazla deprem meydana geldi. Merkez üssü Napoli'nin batısındaki aktif bir yanardağ olan 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından bir düzine apartman binası yapısal kontroller için boşaltıldı.

INGV Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Merkezi'nde yanardağ uzmanı Giuseppe De Natale'nin verdiği bilgiye göre, Tiren Denizi yakınlarındaki antik volkanik merkezlerden oluşan geniş bir alan olan Filegrei Alanları çevresinde şimdiye kadar kaydedilen en şiddetli deprem yaşandı.

Gece boyunca meydana gelen yüzlerce küçük sarsıntı halkı korkuttu. En az 500 kişi sivil savunma ajansı tarafından kurulan çadırlara sığınırken, diğerleri arabalarında kalmayı tercih etti. İnsanlar bölgeden kaçmaya çalışırken büyük trafik sıkışıklıkları yaşandı.

Bölgedeki okullar tedbir amaçlı kapatıldı, Napoli yakınlarındaki bir kadın hapishanesi de salı günü önlem olarak boşaltıldı. Depremlerde yaralanan olmadığı ve sadece hafif hasar meydana geldiği bildirildi.

SİSMİK AKTİVİTE YÜKSEK

Filegrei Alanları hem sismik hem de volkanik olarak aktif. Yüzey 2006'dan bu yana 1.3 metre yükseldi.

Yanardağın patlama olasılığına karşı savunmasız olan bölgede en az 500 bin kişinin ikamet etmesi, INGV'nin hükümeti yapıların en az 5.0 büyüklüğünde bir depreme dayanabilmesini sağlayacak bir plan geliştirmeye teşvik etmesine neden oldu.

Bölgede bir önceki büyük olay 1984'te yaşandı. Yoğun sismik faaliyet nedeniyle yaklaşık 40 bin bölge sakini, sonuçta gerçekleşmeyen bir patlama korkusuyla tahliye edilmişti.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR