İsrail'in kararı sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, İsrail ile Filistin bankaları arasındaki iş birliğini uzatmama kararının ardından Filistin bankacılık sektörü yeniden "olağan üstü hal" durumuna girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 18:29 GÜNCELLEME 23.05.2024 04:03 DÜNYA
İsrail'in kararı sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti
İsrail'in kararı sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti

Halihazırda, iki İsrail bankası Israel Discount Bank ve Bank Hapoalim, Filistin bankalarının İsrail'deki ve dünyadaki bankacılık sistemiyle ilişkilerini yürütüyor.

İKİ İSRAİL BANKASI DA DAVALARA MARUZ KALACAK

Söz konusu iki bankayı "terörist gruplara fon aktarma" suçlamasıyla Filistin yönetimi ve ABD'deki Filistin bankalarına karşı açılan davalardan korumak için, İsrail hükümeti 3 yıl önce bu bankaları her türlü suçlamadan koruyan ve Maliye Bakanı'nın imzasıyla her yıl yenilenen bir karar çıkardı.

İsrail Maliye Bakanı Smotrich'in bu kararı yenilememesi durumunda Filistin yönetiminin dokunulmazlığı kalkacak ve iki İsrail bankası da davalara maruz kalacak.

Nisan ayının başlarında İsrail Maliye Bakanlığı, Israel Discount Bank ve Bank Hapoalim'in korunmasını kapsayan kararı 1 yıl yerine 3 ay uzatma kararı aldı.

FİLİSTİN EKONOMİSİNİN FELÇ OLMASI ANLAMINA GELİYOR

Filistin bankacılık sektöründeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin bankaları, Smotrich'in aldığı ve 2024'ün üçüncü çeyreğinde yürürlüğe girecek olan bankalar arası iş birliğini uzatmama kararını bozmanın yollarını arıyor.

Smotrich'in kararı, özellikle ayda yüzlerce milyon dolarlık yurt dışı ile yapılan ticari işlemler ve banka ödemeleri göz önüne alındığında Filistin ekonomisinin felç olması anlamına geliyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    kuranın tümüne uyarsanız..
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ım artık yerin dibine girsinler lütfen
    Cevapla
  • HüseyinSafi 3 hafta önce Şikayet Et
    söz konusu pqara olunca israil ile kol kola, bırakma bizi abi ayakları. Paranın gerçekten dini de ideolojisi de ırkı da inancı da yok. Parası olan herkes kardeş. Olmayan ya öldürüyor ya ölüüyor
    Cevapla
  • SARÌYER,LÌ 34,5 3 hafta önce Şikayet Et
    yok edin siyon7stleri
    Cevapla
  • çakma hackerlar 3 hafta önce Şikayet Et
    hackerlerda hiç iş yok, israilin hesaplarını boşaltıp filistinlilerin hesabına yollayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR