İngiltere erken seçime gidiyor! Başbakan Sunak tarihi açıkladı!

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkede genel seçimlerin 4 Temmuz'da yapılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 19:33 GÜNCELLEME 22.05.2024 20:59 DÜNYA
İngiltere erken seçime gidiyor! Başbakan Sunak tarihi açıkladı!
İngiltere erken seçime gidiyor! Başbakan Sunak tarihi açıkladı!

İngiltere'de 2025 yılının Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen seçimler 6 ay erkene alındı.

Başbakanlık konutunun önünde açıklama yapan Sunak, İngiltere Kralı ile konuştuğunu ve erken seçim kararı aldığını belirtti.

İngiltere ekonomisinin dengeli şekilde ilerlediğini söyleyen Sunak, ekonominin bozulmaması için çaba sarfettiklerini ifade etti.

Küresel istikrarsızlığa vurgu yapan Sunak, belirsizliği ortadan kaldırmayı amaçladıklarını vurguladı ve her oy için savaşacağını sözlerine ekledi.

PARLAMENTO 30 MAYIS'TA FESHEDİLECEK

4 Temmuz'da gerçekleşecek seçim öncesi parlamento 24 Mayıs'ta tatile girecek. 30 Mayıs'ta ise feshedilecek. Seçim sonrası yeni parlamento, 17 Temmuz'da göreve başlayacak.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Müseccel 3 hafta önce Şikayet Et
    Onursuz bir kukla.
    Cevapla
  • Arnavut 3 hafta önce Şikayet Et
    Kukla
    Cevapla
  • Behlüldane 3 hafta önce Şikayet Et
    İngiliz islam düsmanı melez devşirmeyi aparat olarak kullanıyorlar
    Cevapla
  • Şeyhmus 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizim Ekrem ve yavaş da aynı şeyi söyledi.. İsrafı önledik yalanıyla 5 yılda taş üstüne taş koymadılar. Ama harcamada solladılar
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 3 hafta önce Şikayet Et
    Hâlâ kraliyet var. Avrupa ve USA demokrasileri ayağa KALKMIYOR. Hâlâ ortaçağ zihnine yakınların papa hakimiyetine itaat eden,el etek bile öpecek sözde liderleri var. Bir Fransız İSYANI bile olmuyor. Filistin katlediliyor. Avrupa USA demokrasileri pretosto bile yapamıyor, baskı şiddet ve cadı avı ile bastırıyor.
    Cevapla
  • Leyla 3 hafta önce Şikayet Et
    Hala kraliyet var olduğu yetmiyor gibi birde parlamentoları 2 ye ayrılıyor İNGİLTERE de. 1. zengin ve kendini halktan üstün görenlerin lordlar kamarası 2. Halkın eziklerin avam kamarası. Genelde lordlar kamarasının aldığı kararlar önemli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR