ABD'nin orta kesimindeki şiddetli fırtına ve hortumlarda çok sayıda kişi öldü

ABD'nin orta kesimindeki eyaletlerde önceki gün etkili olan şiddetli fırtına ve hortumlar nedeniyle Iowa eyaletinde 5 kişinin öldüğü, en az 35 kişinin yaralandığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 23:59 GÜNCELLEME 24.05.2024 00:00 DÜNYA
ABD'nin orta kesimindeki şiddetli fırtına ve hortumlarda çok sayıda kişi öldü
ABD'nin orta kesimindeki şiddetli fırtına ve hortumlarda çok sayıda kişi öldü

Yerel medyadaki haberlere göre, özellikle Iowa’nın Greenfield kasabasını vuran fırtınada çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Iowa eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, özellikle eyaletin Greenfield kasabasında büyük yıkıma neden olan fırtına ve hortumlarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, Greenfield kasabasında 4, Adams County bölgesinde 1 kişinin şiddetli hava olayları nedeniyle hayatını kaybettiği, en az 35 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yetkililer, 2 bin 100 haneli kasabada hasar gören binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Iowa'yı vuran hortumların "EF3" adı verilen kategoride olduğu ve bunun, bu yıl şimdiye kadar görülen "en ölümcül hava olayı" olduğu ifade edildi.

"YIKIMI GÖRENE KADAR ANLATMAK ZOR"

Iowa Valisi Kim Reynolds da Greenfield'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıkım sadece yürek burkan, korkunç bir durum. Yıkımı gerçekten görene kadar anlatmak zor." ifadelerini kullandı.

Iowa Valisi Kim Reynolds da Greenfield

Reynolds, eyalet genelinde 15 ilçe için acil durumu ilan edildiğini, Başkan Joe Biden'dan da Iowa için federal afet yardımını onaylamasını isteyeceğini söyledi.

BİRÇOK İŞ YERİ VE ARABA ZARAR GÖRDÜ

Greenfield kasabasının yarısına yakınında birçok iş yeri, ev ve araç kuvvetli fırtına ve hortumlardan zarar görürken, yerel televizyonlarda bazı rüzgar tribünlerinin şiddetli fırtınadan yıkılarak ateş aldığı görüntüleri yer aldı.

Iowa'nın yanı sıra Nebraska, Illinois ve Wisconsin eyaletleri de şiddetli yağmur, rüzgar, ve hortumlar nedeniyle olumsuz etkilenirken, eyaletlerin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı.

329 ŞİDDETLİ FIRTINA, 20 HORTUM

ABD Ulusal Meteoroloji yetkilileri, Texas'tan Michigan'a kadar en az 329 şiddetli fırtına kaydedildiğini, çoğu Iowa, Wisconsin ve Minnesota'da olmak üzere 20 hortum olayının da yaşandığını aktardı.

Yetkililer, söz konusu şiddetli hava şartlarının ülkenin orta kesimlerinde hafta sonuna kadar etkisini sürdürebileceği uyarısında bulundu.

2024'TE ÜLKE GENELİNDE 800'DEN FAZLA HORTUM

Basında, eyalette 21 Mayıs'ta 18 ayrı hortum olayı rapor edilirken, 2024'te ülke genelinde şu ana kadar 800’den fazla hortumun meydana geldiği ve şiddetli hava olayları nedeniyle toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • Hakan TAŞÇI 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD İsrail ile birlikte Filistini ve Gazzeyi yerle bir etti.Rabbim Fırtına ve hortumlarla ABD yi yerle bir etsinVatanlarını kutarnaya çalışan mücahitleri korusun.inşallah.Mazlumların kadın ve çocukların ahı ve kanları yerde kalmasın .Hasbiballahi vel nimel vekil. LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL AZİM.Amin.
    Cevapla
  • tyk 3 hafta önce Şikayet Et
    beter olun inşallah
    Cevapla
  • Urfalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ım Filistin'in hakkı hürmetine bu kâfirleri daha beter et Sen Rabbsin Sen herşeye Kâdîrsin
    Cevapla
  • Rba 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD kıyamet öncesi kıyameti yaşıyor. Beter olsun inşaallah.
    Cevapla
  • la zalim 3 hafta önce Şikayet Et
    Mevlanın gazabı, zalimleri ortadan kaldırsın inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR