Avustralya’da ilk defa bir kişide kuş gribi tespit edildi

Avustralya’nın Victoria eyaletinde sağlık yetkilileri, ilk defa bir kişide kuş gribi (H5N1) tespit edildiğini ve söz konusu çocuğun iyileştiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 23:25 GÜNCELLEME 22.05.2024 23:25 DÜNYA
Avustralya’da ilk defa bir kişide kuş gribi tespit edildi
Avustralya’da ilk defa bir kişide kuş gribi tespit edildi

Victoria eyaleti sağlık yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada, kuş gribine yakalanan çocuğun Mart ayında Hindistan’dan evine geldiğini ve iyi hissetmediğini belirtti. Yapılan ileri testlerde çocuğun, kuş gribi (H5N1) olduğu teşhis edildi ve tedavi sonrasında tamamen iyileştiği vurgulandı. Virüsün başkalarına bulaşmadığını belirten yetkililer, kuş gribinin birçok farklı alt türü olduğunu ve çoğunun insanlara bulaşmadığını kaydetti.

ABD’de geçen aylarda süt ineklerinde kuş gribi tespit edilmiş, bir çiftlikteki kedilerin çiğ süt içmesi sonucu kedilerin öldüğü belirtilmiş ve çiftlikte çalışan bir kişiyi bulaştığı bildirilmişti.

AVUSTRALYA'DA İLK KEZ H5N1 TÜRÜ İNSANDA TESPİT EDİLDİ

Yetkililer, Avustralya’daki kuş gribi virüsünün ABD ile aynı olmadığının altını çizerek “İnsanlara bulaşma çok nadirdir; küresel olarak az sayıda insanda H5N1 vakası bildirilmiş ve bazı vakalar ölümle sonuçlanmıştır. Bu, Avustralya'da yüksek derecede patojenik kuş gribinin insanlarda doğrulanan ilk vakasıdır ve Avustralya'da ilk kez H5N1 türü bir insan veya hayvanda tespit edilmiştir” denildi.

 

 

KAYNAK : DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR