İsrail, Filistinlilere ait bazı evlere el koyarak askeri kışlaya dönüştürdü

Filistin Kızılayı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde Filistinlilere ait bazı evlere el koyarak aileleri tahliye ettiğini ve evlerin de işgalciler tarafından kışlaya dönüştürüldüğünü duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 01:38 GÜNCELLEME 23.05.2024 01:38 DÜNYA
İsrail, Filistinlilere ait bazı evlere el koyarak askeri kışlaya dönüştürdü
İsrail, Filistinlilere ait bazı evlere el koyarak askeri kışlaya dönüştürdü

Filistin Kızılayı, X hesabından yaptığı açıklamada, evlerine el konulan ailelerin ilk yardım ekipleri tarafından tahliye edildiklerini belirtti.

Kızılay, tahliye işlemi sürecine ilişkin ambulansların ardından yürüyen kadın ve çocukların, yolun sağı ve solunda tahrip edilmiş evlerin göründüğü bir de video paylaştı.

İsrail ordusu, Cenin Mülteci Kampı'na dün başlattığı saldırıları genişletirken, bölgede Filistinlilere ait 3 evi dinamitlerle tahrip etti.

Askeri buldozerlerle altyapının da tahrip edildiği Cenin Mülteci Kampı'na takviye güç getiren İsrail ordusuyla direnişçi gençler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

İsrail ordusunun dün işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda 8 Filistinli ölmüş, 21 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da Filistinlileri hedef alan saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 514'e ulaştığı bildirilmişti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    çok yakın bir zamanda israil de çok büyük bir deprem olacak ve israil yok olacak inşallah
    Cevapla
  • Urfa 3 hafta önce Şikayet Et
    Yarabbim Kahhar ismiyle kahretsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Filistin ordusu ve mavi bereli komandolari kurulmali. Azerbaycan ve Somali ordusu gibi. Tek tek savaş olmaz.
    Cevapla
  • Ramazan 3 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik olmazsa ise ve bu israil oğulları na 3 dünya savaşı ni açmaz ise daha çok bu zulmü görürüz hem Filistin de hem dünya nin her yerinde
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR