Reisi'nin ölümü Kaza mı sabotaj mı? İran ön raporu yayımladı

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin kaza yapmasından sonra başlattığı araştırmaya ilişkin ön inceleme sonuçlarını yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 02:37 GÜNCELLEME 24.05.2024 09:30 DÜNYA
Reisi'nin ölümü Kaza mı sabotaj mı? İran ön raporu yayımladı
Reisi'nin ölümü Kaza mı sabotaj mı? İran ön raporu yayımladı

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, İran Genelkurmay Başkanlığı, kazanın boyutları ve nedenlerini araştıran komisyonunun ön raporunu yayımladı.

Raporda, kazaya ilişkin teknik ve genel anlamdaki bilgi ve bulguların toplanarak değerlendirildiği kaydedilerek, bazı verileri değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu anlatıldı.

Reisi'nin ölümüyle ilgili çarpıcı yorum: Hameney'İn oğlu Reisi'nin en büyük rakibiydiReisi'nin ölümüyle ilgili çarpıcı yorum: Hameney'İn oğlu Reisi'nin en büyük rakibiydi

Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detayReisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

ÖN RAPOR YAYINLANDI

Paylaşılan ön değerlendirme raporunda, helikopterin önceden belirlenen rotada yoluna devam ederek uçuş rotasını değiştirmediği, pilotun ise kazadan bir buçuk dakika önce diğer iki helikopterin pilotlarıyla iletişime geçtiği belirtildi.

"HELİKOPTERİN PARÇALARINDA KURŞUN VEYA BENZERİ HARİCİ CİSİM İZİNE RASTLANMADI"

Söz konusu raporda, kaza yapan helikopterin parçalarında kurşun veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığı aktarılarak, düşüş sonrasında helikopterde yangın çıktığı kaydedildi.

Bölgenin engebeli, havanın soğuk ve sisli olmasının arama kurtarma çalışmalarının uzamasına neden olduğuna işaret edilen raporda, kaza mahalline ancak sabaha doğru ulaşılabildiği belirtildi.

"ŞÜPHELİ HERHANGİ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMADI"

Raporda, kontrol kulesinin uçuş ekibiyle yaptığı görüşmelerde şüpheli herhangi bir durumla karşılaşılmadığı aktarıldı. Araştırmanın kesin sonuçlarının incelemenin tamamlanmasının ardından paylaşılacağı bilgisi verildi.

İran, teşekkür mesajında Türk bayrağını kullanmadıİran, teşekkür mesajında Türk bayrağını kullanmadı

Reisi sonrası İran: Şimdi ne olacak?Reisi sonrası İran: Şimdi ne olacak?

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • Ali Haydar 3 hafta önce Şikayet Et
    Kaza mı Sabotaj mı ? Önemli değil. Türk ve Müslüman düşmanı, İsrail'in kayıkçısı ölmüş. Mekanı Cehennem, ateşi bol olsun.
    Cevapla
  • Hidayet 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunu kimse açıklamıyor geçen günlerde israil gazetesinin yazdığına göre amerikalı yetkililerle iranlı yetkililer gzli görüşme yapmışlardı bende bunun altından hangi çapanoğlu çıkacak diye bekliyordum sonuç bu demekki türklerle iranlıları yakınlaşmalarını istenmiyor adam kendisi zaten söylemiş amerika işine gelmeyeni böyle temizliyor rahmetli özal gibi
    Cevapla
  • Erdoğan 3 hafta önce Şikayet Et
    muhtemelen Azerbaycan daki israil üstlerinden elokto manyetik dalgalar ile düşürdüler
    Cevapla
  • kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    kim ne derse desin suikast türkiye ve azerbaycanla yakınlaştığı için öldürdüler
    Cevapla
  • mert cumali 3 hafta önce Şikayet Et
    katılıyorum. israil ve abd yanlısı hain dolu İran da. biz de olduğu gibi.
    Cevapla
  • acar 3 hafta önce Şikayet Et
    haber bulamıyorsunuz boş işler le uğraşıyor sunuz bizene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR