PKK'nın Suriye kanadı PYD, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’ne saldırı düzenledi

Terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (SKUK-ENKS)’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi (SKDP / PDK-S)’nin Haseke/Kamışlı’daki ofisine saldırı düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 18:30 GÜNCELLEME 24.05.2024 18:30 DÜNYA
PKK'nın Suriye kanadı PYD, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’ne saldırı düzenledi
PKK'nın Suriye kanadı PYD, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’ne saldırı düzenledi

Silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi’nin ofisi ateşe verildi. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.

DAHA ÖNCE ABD TARAFINDAN KINANMIŞTI

PKK’nın Suriye yapılanması PYD/YPG unsurları tarafından düzenlenen bu saldırı ilk değil. Üstelik bu tip saldırılar daha önce ABD tarafından kınandı. Buna rağmen PYD/YPG saldırılarını kesmedi, ofislere zarar vermeye devam etti.

PKK'DAN BÖLGE HALKINA "BASKI"

PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG, 11 Haziran’da Suriye’nin kuzeyinde yerel seçim yapmaya hazırlanıyor. 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi de yapılacak bu seçimi boykot edeceğini açıklamıştı. SKUK’un boykot kararını açıklaması sonrasında PYD/YPG tarafından yapılan bu terör saldırısı, aslında örgütün PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu da gösteriyor.  

Bölge halkına PYD/YPG haricinde bir gelecek sunmaya çalışan tüm siyasi partiler terör örgütünün hedefinde.  Örgüt, kendi tabanı haricindeki diğer hiçbir siyasi oluşama “yaşam hakkı” tanımıyor.

Bu oluşumları baskı altında tutmak veya kendi güdümüne sokmak istiyor. Bunun için terör eylemi düzenlemeyi bile kendine hak sayıyor. Dahası bölge halkı üzerinde baskı, şantaj ve çocuk kaçırma gibi eylemlerde bulunuyor. Bölge halkının yerinden edilmesine çalışarak demografik değişimlere de yol açıyor. Örgütün Suriye’deki terör faaliyetleri Suriyelilerin evlerine dönememesinin önündeki en temel engellerden birisi olmayı sürdürüyor.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Aslan 52 3 hafta önce Şikayet Et
    yesinler birbirini
    Cevapla
  • Mehmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Ya siz kardeşsnz ya da kalleşsnz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR