Paşinyan, "tarihi Ermenistan" arayışının ülkesinin gelişimini engellediğini söyledi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugüne kadar Ermenistan'da yaşanan "tarihi Ermenistan" arayışının, ülkesinin gelişimini ve gerçekçi bir Ermenistan'ın kurulmasını engellediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2024 04:16 GÜNCELLEME 25.05.2024 04:16 DÜNYA
Paşinyan, "tarihi Ermenistan" arayışının ülkesinin gelişimini engellediğini söyledi
Paşinyan, "tarihi Ermenistan" arayışının ülkesinin gelişimini engellediğini söyledi

Başbakan Paşinyan, Ermenistan hükümetinin resmi Youtube sayfasından halka hitaben konuşma yaptı.

Paşinyan, bugünden itibaren Tavuş Bölgesi'nde 3 köyde Azerbaycan'la yapılan sınır belirleme çalışmalarının sonuçlandığını, Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisine mensup Sınır Muhafız Birliklerinin göreve başladığını, bir köyde ise çalışmaların devam ettiğini ve sürecin 24 Temmuz'a kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Ermenistan Başbakanı, sınır belirleme çalışmalarının ülkesinin egemenliği ve güvenliğinin önemli unsurlarından olduğunu kaydederek yaptıkları çalışmaların "gerçek Ermenistan'ın" ortaya çıkarılması süreci olduğunu belirtti.

Ermenistan, işgal altında tuttuğu 4 köyü Azerbaycan'a iade ettiErmenistan, işgal altında tuttuğu 4 köyü Azerbaycan'a iade etti

"GERÇEK ERMENİSTAN ANLAYIŞI DEVLET İDEOLOJİSİ OLMALI"

Sınırların çizilerek egemen ve demokratik "gerçek bir Ermenistan" oluşturulmasının, ulusal devlet ideolojisi ve vizyonu haline gelmesi gerektiğini söyleyen Paşinyan, halihazırdaki Ermenistan Cumhuriyeti dışında bir "tarihi Ermenistan" arayışının, şimdiye kadar gerçekçi Ermenistan hakkındaki halkın fikirlerinin somutlaşmasına ve ilerlemesine engel haline geldiğini kaydetti.

Paşinyan, özellikle Sovyetler Birliği döneminde ve sonrasındaki anlayışların Ermenileri "mevcut topraklar dışında bir Ermenistan" aramaya ittiğini, bunun uluslararası ilişkilerde de bir unsur olarak kullanıldığını vurguladı.

Ermenistan'da kalıcı ve başarılı bir gelecek sağlanması için "barış gündemine" ve "gerçekçi bir stratejik Ermenistan vizyonuna" dönülmesi gerektiğini belirten Ermenistan Başbakanı, aksi takdirde barışın mümkün olmayacağını, devletin gelişiminin engelleneceğini ve varlığının sürdürülemeyeceğini dile getirdi.

Ermenistan pes etti! Paşinyan resmen duyurdu: Topraklarımızı...Ermenistan pes etti! Paşinyan resmen duyurdu: Topraklarımızı...

"GERÇEK ERMENİSTAN PSİKOLOJİSİNE SANCILI BİR YOLDAN GEÇTİM"

Paşinyan, sınırlı kaynakların ve enerjinin, gerçek Ermenistan'ın stratejik ihtiyaçlarına harcanmaması durumunda, Ermenistan'ın kalkınmasının ve geleceğinin engelleneceğini, ihtiyaç duyulan barışın da ulaşılamaz hale geleceğini söyledi.

Paşinyan, hükümetinin bu konudaki politikasına değinerek, şöyle devam etti:

"Çeşitli değerlendirmelerin aksine hükümetimiz vatan ve devlet kavramlarını ayrıştırmıyor, yeniden birleştirmeye, eşitlemeye çalışıyor çünkü Ermenistan Cumhuriyeti'ni kurmanın ve güçlendirmenin tek yolu budur. Aksi takdirde zaten sınırlı olan kaynaklarımızı vatanın, devletin geleceğini baltalayan bir 'vatan arayışı' için harcayacağız."

Kendisinin de bizzat "tarihi Ermenistan" psikolojisinden "gerçek Ermenistan" psikolojisine sancılı bir yoldan geçtiğini vurgulayan Paşinyan, sınırları çizilmiş, egemen ve demokratik, 29 bin 743 kilometrekarelik "gerçek Ermenistan'ın" devlet ideolojisi ve vizyonu haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Zengezur alınmadan ilkem bitmez. Zengezur illa Zengezur.
    Cevapla
  • Osman 3 hafta önce Şikayet Et
    Dış siyaseti bana sorun.Ermenistan i NATO şemsiyesi altına alma adımları geliyor.o yüzden Ermenistan gündeme herşeyden vazgeciyoruz diye bağırıyor anlayanlar anladı
    Cevapla
  • oflu 3 hafta önce Şikayet Et
    pasinyan ermenistanin bugunku halini goruyo-biliyo ve gelecegi 20-40-50... senede nasil izrail gibi bir devlet kuracagini dusunuyo-planliyor.uyan turk uyan musluman ve azir ol cok buyuk ekonomi ve askeri savaslara.
    Cevapla
  • vatan 3 hafta önce Şikayet Et
    Ermenistan olayı farklı.Filistinliler birbirlerini satmaktan kendilerine gelemediler.Yoksa israil burada barınamazdı.
    Cevapla
  • yakup ceylan 3 hafta önce Şikayet Et
    ülkede genç nufus arazi olmuş bunlar neyın peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR