Almanya'dan İsrail'e flaş suçlama

Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Gazze'de yaptıklarıyla uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladığı İsrail'in sınırları aştığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 03:19 GÜNCELLEME 26.05.2024 09:59 DÜNYA
Almanya'dan İsrail'e flaş suçlama
Almanya'dan İsrail'e flaş suçlama

Habeck, Almanya Anayasası'nın kabulünün 75. yıl dönümü dolayısıyla Berlin'de düzenlenen "Demokrasi Şenliği"nde vatandaşların sorularını yanıtladı.

Almanya'dan İsrail'e flaş suçlama

'İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL EDİYOR'

Bir katılımcının, Alman hükümetinin, İsrail'e verdiği askeri destek konusunda kırmızı çizgilerinin neler olduğunu sorması üzerine Habeck, Alman hükümetinin birçok kez Refah'a saldırının yanlış olduğunu ve İsrail'in bu saldırıyı yapmaması gerektiğini söylediğini belirtti.

İsrail'in uluslararası hukuka uyması gerektiğini vurgulayan Habeck, "Açlık, Filistin halkının çektiği acılar ve Gazze Şeridi'ndeki saldırılar, uluslararası hukukla bağdaşmıyor. Yani gerçekten de öyle, İsrail orada sınırları aştı. Bunu yapmamalı." dedi.

Habeck, ayrıca Hamas'ın silahları bırakması durumunda savaşın hemen sona erebileceğini savundu.

Almanya'dan İsrail'e flaş suçlama

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 100 TÜMÜ
  • Adnan 3 hafta önce Şikayet Et
    Diyanet Meali: 14.42 - Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Şeref yoksunu Almanya baktınız işin ucu yavaş yavaş sizede dokunacak kıvırmaya başladınız ne oldu daha düne kadar israil haklı diye imza atmayanlara vatandaşlık verilmiyordu
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 3 hafta önce Şikayet Et
    Almanya ABDnin ve Yahudilerin Egemenliği altındadır.Bağımsız değildir. Üst düzeyde yönetimde Yahudilet vardır.2.Dünya savaşının intikamınıAlmanları devşirerek almışlardır.Almanl yöneticiler devşirilmiş ve yozlaştırılmıştır.Almanlar yahudi illetinden kurtulurlar.Bu tepki Alman milletinin tepkisidir. .Görmemezlikten gelemezler.Kulak tıkayamazlar.
    Cevapla
  • Fatih 3 hafta önce Şikayet Et
    Tüm dünya devletleri adamların her bir bireyinin refahı için çalışıyor; amerikada gayri safi milli hadılanın abd vatandaşına düşen tutarı, abd nin israile yaptığı yardımlar ile israil bireyine düşenin 1/30 u kadar, afrika toplumlarına tüm avrupa yardım stk kuruluşlarınca yapılanlar ise 1/100 ü
    Cevapla
  • Das 3 hafta önce Şikayet Et
    Timsah gözyaslari
    Cevapla
  • Serkan 3 hafta önce Şikayet Et
    Kargalar ne zaman güler?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR