İsrail'i ürküten 'ittifak' haberi! 2 ülkeden büyük hazırlık: Saldırı planlıyorlar...

İsrail merkezli Hayom gazetesinde yer alan analizde, Moskova ve Tahran'ın katliamcı İsrail'e karşı ittifak kurduğu belirtildi. İsrailli yetkililer, İran'ın Rusya'dan aldığı destekle büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 16:11 GÜNCELLEME 26.05.2024 16:31 DÜNYA
İsrail'i ürküten 'ittifak' haberi! 2 ülkeden büyük hazırlık: Saldırı planlıyorlar...
İsrail'i ürküten 'ittifak' haberi! 2 ülkeden büyük hazırlık: Saldırı planlıyorlar...

İsrail'in Hayom gazetesi, 7 Ekim'den beri ülkeye yönelik yapılan siber saldırılarda birçok alt ve üstyapı sistemlerinin etkilendiğini hatta kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Gazetenin özel haberi olarak manşetten verilen gelişmenin detaylarında ise bu saldırıların İran tarafından yapıldığı ancak arkasında Rusların olduğu yazıldı.

RUSYA'NIN HAMLELERİ GÜÇ DENGESİNİ ALT ÜST EDEBİLİR

Hayom gazetesi bu gizli ittifakın önümüzdeki günlerde daha da artacağını belirterek İran-Rusya arasındaki derinleşen ilişkilerle birlikte Rusların Orta Doğu'da daha da söz sahibi olmak istediğini ifade etti.

Siber saldırılar dışında İsrail kanadı İran'ın Rusya'dan uçak, helikopter, radar sistemleri ve diğer silahları alması da İsrail kanadını güvenlik açısından rahatsız eden bir konu.

Devlet destekli üretilen silahların taşınması ve İran'a transferi bölgedeki İsrail-İran güç dengesini alt üst edebilir. 

"SAVUNMAYA ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ"

Hayom gazetesine konuşan ve ismini vermek istemeyen İsrailli yetkililer konuyla ilgili "Rusya gibi süper güçler, terör gruplarının veya diğer ülkelerin sahip olmadığı yeteneklere sahip. Rusya, rakiplerine ciddi zararlar verebilecek farklı silahlara da envanterinde yer veriyor. Biz de sürekli hazırlanıyoruz, savunmaya odaklanmış durumdayız" dedi.

"BÜYÜK BİR SALDIRI PLANLANIYOR"

Bir başka İsrailli yetkili ise ufukta gözüken Rusya-İran ittifakıyla ilgili "Tüm İran büyük bir saldırı için hazırlık içinde. Ruslarla yakın bir işbirliği içindeler. Konvansiyonel silahları ve insansız hava araçlarını satın alıyorlar ama aynı zamanda muhtemelen Rusya'nın gelişmiş siber savaş yeteneklerinden de pay alıyorlar" ifadesini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Cafer 3 hafta önce Şikayet Et
    "İsrail açlıktan ve susuzluktan kırılsa" onlara ilk can suyu olacak bir ülke varsa, oda İRAN'dır.
    Cevapla
  • Gurbetçi Dortmund 3 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi fasa fiso ! İnanmayın böyle ittifaka. İran Ehli sünnete inancı olanları başta yok etmek istiyor.. Rusyada ne kadar çok yahudinin yaşadığınıda arştırın ! Müslüman olmayan bütün devletler TÜRKİYEYE nasıl saldırabiliriz diye hesabını yapıyor uyanın MİLLET !
    Cevapla
  • Asla Aslaaaa! 3 hafta önce Şikayet Et
    reyiz gazaşkı israile asla ihanet etmez...
    Cevapla
  • Asla Aslaaaa! 3 hafta önce Şikayet Et
    reyiz gazaşkı israile asla ihanet etmez...
    Cevapla
  • Polat 3 hafta önce Şikayet Et
    İran herzaman israil in emrinde olmuştur iranın israile saldırması israil in işine geliyorsa israil irana emreder ve iranda saldırır bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR