İsrail Refah'ta katliam yaptı! Çok sayıda şehit ve yaralı var! Hamas'tan son dakika çağrı

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli şehit oldu, çok sayıda yaralı var.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 23:51 GÜNCELLEME 27.05.2024 11:06 DÜNYA
İsrail Refah'ta katliam yaptı! Çok sayıda şehit ve yaralı var! Hamas'tan son dakika çağrı
İsrail Refah'ta katliam yaptı! Çok sayıda şehit ve yaralı var! Hamas'tan son dakika çağrı

Son dakika Refah haberleri: İsrail, Filistin ve Gazze Şeridi'nde soykırım saldırılarına hız kesmeden devam ediyor.

İSRAİL, BİNLERCE FİLİSTİNLİ'NİN SIĞINDIĞI ÇADIR KENTE SALDIRDI

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

EN AZ 40 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi.

HAMAS'TAN MISIR'A ÇAĞRI

Hamas, İsrail'in çadır kente düzenlediği katliam saldırı sonrası Mısır'a çağrı yaptı. Hamas'tan yapılan açıklamada, "Tüm taraflardan, özellikle Mısır'daki kardeşlerimizden, İsrail işgal güçlerini Refah sınır kapısından çekilmeye zorlamak için baskı yapmasını talep ediyoruz." denildi.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA: HAMAS'A AİT BİR TESİSİ VURDUK

İsrail'den saldırı sonrası tepki çeken açıklama geldi. İsrail ordusu, sosyal medyadan Refah’taki Hamas’a ait bir tesisin vurulduğunu, ancak saldırı sonrasında çıkan yangının Filistinlilerin kampına sıçradığını, sivil kayıplardan haberdar olduklarını açıkladı.

Saldırının Hamas'ın bölgeyi kullandığını gösteren kesin istihbarat sonrası gerçekleştiğini öne süren İsrail, uluslararası hukuka uyduklarını iddia etti.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 342 TÜMÜ
  • Tarihçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Eeeeeey Rusya, Bu domuz sürüsü yarın senin kalbin olan Moskova'yı tehdit edecekler ve belki de anı baskınla yok edecekler. Şu İsrail'e bir gece baskını yapsan da biz de senin arkandan gelsek, Arap dünyasında kral olsan yarınlar için endişeniz olmaz. Ne duruyorsun. Yoksa senin de gizli İslâm düşmanlığın ağır mı basıyor? Bekle de gör olacakları o zaman...!
    Cevapla
  • Yazık bize 2 hafta önce Şikayet Et
    Kimlerden medet umar hale geldik.
    Cevapla
  • Ahmed Remzi tamaç 2 hafta önce Şikayet Et
    ey lanetlenmiş Siyonist ve destekçileri zalimliğiniz zulmünüz artıkça Dönüşü mümkün olmayan ebedi azaba doğru hızla gidiyorsunuz yaşasın cehennem zalimler için
    Cevapla
  • ADAM 2 hafta önce Şikayet Et
    Mısır lı fravun sisi ve, ürdün soytarı korkak kralı abdullah, terörist suriyenin esad ı bunlar gitmediği sürece müslümanlar bir araya gelemez.
    Cevapla
  • Metin 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi Terör Örgütü ile istisnasız her alanda bütün ilişkiler ya askıya alınmalı, ya da kalıcı olarak durdurulmalı. Bizler tepkisiz kaldıkça öldürmeye devam edecekler.
    Cevapla
  • Recep 3 hafta önce Şikayet Et
    Gazze yanarken biz şampiyonluk kutluyoruz. Sonrada İsrail'e neden müdahale etmiyoruz diye LANET OLSUN SANA İTRAİL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR