Katar, Suriye halkı için 75 milyon dolar insani destek sağlayacak

Katar, Suriye halkına yönelik insani yardımlara 75 milyon dolar destekte bulunacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 09:07 GÜNCELLEME 28.05.2024 09:07 DÜNYA
Katar, Suriye halkı için 75 milyon dolar insani destek sağlayacak
Katar, Suriye halkı için 75 milyon dolar insani destek sağlayacak

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva el-Hatır, Suriye konulu 8. Brüksel Konferansı'nda konuştu.

Hatır, net bir sayı vermeden ülkesinin daha önce yaptığı katkıları hatırlatarak, "Katar'ın kardeş Suriye halkı yararına insani çabalara ve müdahalelere destek olmak amacıyla 75 milyon dolar katkı sağlayacağını" söyledi.

Katarlı Bakan, "insani krizlerin çokluğunun Suriye ve halkına yönelik vaadleri etkilememesini umduğunu" sözlerine ekledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de "Suriye'nin geleceğine destek" konulu 8'inci Brüksel Konferansı düzenlenmiş, konferansın ardından 7,5 milyar avro hibe ve kredinin taahhüt edildiği duyurulmuştu.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR