Fransa'da bir cami ırkçı saldırıya uğradı

Fransa'nın Lyon şehri İslamofobik saldırının saldırı merkezi oldu. Caminin duvarlarına ağıza alınmayacak hakaretler yazıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 16:30 GÜNCELLEME 28.05.2024 16:45 DÜNYA
Fransa'da bir cami ırkçı saldırıya uğradı
Fransa'da bir cami ırkçı saldırıya uğradı

Lyon'un en eski camisi olan Croix-Rousse Mahallesi'ndeki Koba Camisi islamofobi saldırıya uğradı. Caminin duvarlarına hakaret içeren İslam karşıtı ifadeler yazıldı.

'EN ŞİDDETLİ' KINAMA

Fransa İslam Konseyi (CFCM) X hesabından yaptığı paylaşımda, camiye yapılan ırkçı saldırıyı "en şiddetli" şekilde kınadı.

ÇEVİRİ: 27-28 Mayıs gecesi Lyon'daki Croix Rousse camisinin duvarlarında Müslüman karşıtı yazılar tespit edilmiştir. CFCM bu alçakça eylemi şiddetle kınamakta ve caminin inananları ve liderleriyle tam destek ve dayanışma içinde olduğunu ifade etmektedir. Bu nefret dolu eylemlerin yeniden canlanması karşısında CFCM, Fransa'daki tüm camileri son derece dikkatli olmaya çağırmaktadır. 

Cami cemaati ve yöneticileri ile dayanışma mesajı veren CFCM, Fransa'daki tüm camilerden benzeri "nefret saldırılarına" karşı ihtiyatlı olmasını istedi.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Kutahyali 4 hafta önce Şikayet Et
    Nerede o meşhur sari yelekliler is başına yola devam durmak yok.
    Cevapla
  • Das 4 hafta önce Şikayet Et
    Yeni degilki hep oluyor almanyadada oluyor
    Cevapla
  • Bozkurt 4 hafta önce Şikayet Et
    PKK'lılar yapmıştır kesin.
    Cevapla
  • aytekin 4 hafta önce Şikayet Et
    Tüm Fransizlara Kilise okul ne varsa hepsi kapatilsin ve sinirdisi edilsin yeter artik, yok Fransiz, Inglis, alman, vesayre tüm yabanci disari
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR