Hamas'tan ABD'nin Refah açıklamasına kınama

Hamas, Biden yönetiminin, İsrail'in gerçekleştirdiği korkunç katliamları görmezden gelme ve inkar etme konusundaki ısrarını kınadığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 16:07 GÜNCELLEME 29.05.2024 17:32 DÜNYA
Hamas'tan ABD'nin Refah açıklamasına kınama
Hamas'tan ABD'nin Refah açıklamasına kınama

 Hamas, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamları görmezden gelme ve inkar etme konusundaki ısrarını kınadığını duyurdu.

Hamas'tan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

"Biden yönetiminin, siyonist işgal ordusunun Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamları görmezden gelme ve inkar etme konusundaki ısrarını kınıyoruz." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, çadırların hedef alınması sonucu ortaya çıkan görüntüler ve uluslararası tepkilere rağmen ABD'nin bu tutumunu sürdürdüğü belirtildi.

BM: İsrail'in Refah'ta kampa düzenlediği saldırıda en az 200 kişi öldürüldüBM: İsrail'in Refah'ta kampa düzenlediği saldırıda en az 200 kişi öldürüldü

ABD'NİN SUÇ ORTAKLIĞININ GÖSTERGESİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'nin, Refah saldırısının "nüfusun yoğun olduğu bölgelere kapsamlı saldırı" şeklindeki ABD'nin "kırmızı çizgisini" aşmadığı yönündeki savunmasına da tepki gösterilen açıklamada, Kirby'nin ifadelerinin, "Amerikan yönetiminin sivillerin hayatlarını hiçe saydığını ve sivillerin öldürülmesindeki suç ortaklığını" açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlenen saldırıda ABD yapımı mühimmat kullanıldığına işaret edildi.

CNN International: İsrail, Refah'ı ABD'den aldığı GBU-39'la vurduCNN International: İsrail, Refah'ı ABD'den aldığı GBU-39'la vurdu

KİRBY NE DEMİŞTİ?

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail'in Refah'ta sivillerin öldürüldüğü saldırısını "çok trajik ve üzüntü verici" olarak nitelerken, bu saldırının "nüfusun yoğun olduğu bölgelere kapsamlı saldırı" şeklindeki ABD'nin "kırmızı çizgisini" aşmadığını savunmuştu.

ABD'nin CNN televizyon kanalı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıda ABD yapımı mühimmat kullandığını bildirmişti.

ABD'den tüyler ürperten Refah açıklaması: İsrail henüz sınırı aşmadıABD'den tüyler ürperten Refah açıklaması: İsrail henüz sınırı aşmadı

NE OLMUŞTU?

BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail, UAD'nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs'ta saldırı düzenlemiş, saldırıda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtmişti.

İsrail'in katliam yaptığı Refah'tan korkunç görüntüler geliyorİsrail'in katliam yaptığı Refah'tan korkunç görüntüler geliyor

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • OSMANOGLU 4 hafta önce Şikayet Et
    Yeryuzunde asil yegane ozgurluk savascilari,yemin ediyorum,siz kazandiniz.Dunya siyonist keferesi gucune ragmen caresiz kaldi,dunyaya rezil oldular.cokusleri hizla devam ediyor.
    Cevapla
  • DATÇALI 4 hafta önce Şikayet Et
    ABD, İSRAİL, İNGİLTERE YOK OLMADAN DÜNYAYA HUZUR, BARIŞ gelmeyecektir.
    Cevapla
  • misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    abd başkanı biden tam bir köpektir kudurmuş köpek
    Cevapla
  • Körbi Görbi 4 hafta önce Şikayet Et
    ABD'nin "nüfusun yoğun olduğu bölgelere kapsamlı saldırı" diye bir kırmızı çizgisi yok. ABD'nin çizgisi ülkeyi yöneten siyonistlerin hizmet ettiği ve Evangelistleri ve diğerlerini kullandığı siyonizm idealidir.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah sizi kahru perişan etsin itrail abd
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR