BM'den son dakika Gazze açıklaması: Artık vakit kalmadı

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Gazze'de kaybedecek vakit kalmadığını belirterek, acilen ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için anlaşma sağlanması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 19:15 GÜNCELLEME 29.05.2024 19:15 DÜNYA
BM'den son dakika Gazze açıklaması: Artık vakit kalmadı
BM'den son dakika Gazze açıklaması: Artık vakit kalmadı

Wennesland, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen İsrail-Filistin oturumunda üye ülkeleri bilgilendirdi.

Halihazırda anlaşma için müzakerelerin bloke edildiğini kaydeden Wennesland, "İsrail, Refah'ta kara operasyonunu genişletirken yıkım sadece artıyor" uyarısında bulundu.

Wennesland, "Taraflara iyi niyetle müzakere masasına dönme çağrısında bulunuyorum" diyerek, acilen ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için anlaşma sağlanmasının önemine işaret etti.

"Gazze'de kaybedecek vakit kalmadı" vurgusu yapan Wennesland, BM'nin tüm taraflarla irtibatta olduğunu, anlaşma sağlanması için destek vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Wennesland, İsrail'in Gazze'de uzun vadeli olarak askeri mevcudiyeti bulunmaması gerektiğinin altını çizerek, Gazze ve Batı Şeria'nın siyasi ve ekonomik olarak bütünleşmesi, Filistin halkı ve uluslararası toplum tarafından desteklenen bir hükümet tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Gazze'deki duruma siyasi olmayan bir çözüm bulunmayacağına işaret eden Wennesland, yıkımın boyutunun çok büyük olduğunu, tahminlere göre temel altyapıya yönelik zararın maliyetinin 18,5 milyar doları bulduğunu söyledi.

Gerçek rakamın bundan çok daha yüksek olacağını kaydeden Wennesland, yeniden inşa için de hazırlık yapılması gerektiğini belirtti.

Wennesland, diğer taraftan işgal altındaki Batı Şeria'nın da "patlamak üzere" olduğunu bildirdi.

Bölgesel felaket riskinin her geçen gün arttığını ifade eden Wennesland, "Daha fazla felaketi önlemek için yön değişimi gerçekleşmek zorunda." uyarısını yaptı.

KAYNAK : AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Başında uluslararası olan, dünya olan hiçbir örgüte güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Türk evladı 1 ay önce Şikayet Et
    Bir türk bir kürt bir ermeni yahudinin arazisine girmiş yahudi binların yanına gelip ermeniyi bana verin dövücem size birşey yok demiş ermeniyi dövdükten sonra kürde dönmüş türke demiş ki kürdü bana ver sana birşwy yok kürtle türk birbirine bakıp ermeniyi dövdürtmeywcektik dwmiş.
    Cevapla
  • Türk evladı 1 ay önce Şikayet Et
    Savaşalım savaşalım cümle kafirel ama önce yahudi kafieiylebaşka çare kalmıyor flistindeki 5 yaşındaki çocuktaki iman bizde yok nasıl savaşırız aslımıza rücu edersek savaşırız.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    halen anlaşma diyorlar ne kafasız insanlarsınız ya
    Cevapla
  • İnsan 1 ay önce Şikayet Et
    Acilen asker gönderilmesi lazım hemen şimdi.aşağılıkların işledikleri vahşeti izleye izleye psikolojimiz bozuldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR