Irak'tan 37 yıl sonra bir ilk! Resmen duyurdular

Irak, kasım ayında 37 yıl aradan sonra ilk kez genel nüfus sayımı yapılacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2024 01:43 GÜNCELLEME 30.05.2024 10:08 DÜNYA
Irak'tan 37 yıl sonra bir ilk! Resmen duyurdular
Irak'tan 37 yıl sonra bir ilk! Resmen duyurdular

Irak, 37 yıl aradan sonra genel nüfus sayımı yapacak. Irak Planlanma Bakanlığı Sözcüsü Abdülzehra el-Hindavi yaptığı açıklamada, 20-21 Kasım’da sayımın yapılacağını belirterek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) de kapsayacak nüfus sayımının 37 yıl aradan sonra ilk genel nüfus sayımı olacağını aktardı.

Irak'tan 37 yıl sonra bir ilk! Resmen duyurdular

SAYIM GÜNLERİNDE RESMİ TATİL İLAN EDİLECEK

El-Hindavi, 31 Mayıs’ta deneme amaçlı nüfus sayımı yapılacağını belirterek, 120 bin saymanın eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından okullarda eğitim alacaklarını kaydetti. El-Hindavi, sayım günlerinin ülkede resmi tatil olacağını açıkladı.

Irak genelinde son nüfus sayımın 1997 yılında yapılmış, IKBY’nin yer almadığı sayımda ülke nüfusu 22,33 milyon olarak açıklanmıştı. Irak’ın toplam nüfusunun 43 milyon olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Ümit yoldas 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ulkeye abd ingilizi soğanı Allah cc Kahhar ismi şerifi hurmetine kahreylesin insaallah
    Cevapla
  • Deli Filizof 1 ay önce Şikayet Et
    İran,Irak,Suriye devletim diye boy göstereceklerine ülkelerinin bütünlüğünü korusunlar.İçlerindeki pirincin taşını ayıklasınlar.Ateş evlerine düşünce görürler dünyanın kaç bucak olduğunu.Kanser bir girerse vücuda zordur kurtulmak.Abd ve saz arkadaşlarını bu coğrafyadan kovmadıkça üslerini kapatmadıkça bu coğrafyaya huzur gelmez.Ne Araba,ne farisiye ,ne Türke huzur gelmez kardeşim.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    90 lı yıllarda ırak ayaktayken İsrail kılını kıpırdatamıyor amerika ve avrupa Ortadoğu'ya yaklaşamıyordu, taaki devrim lideri merhum Saddam Hüseyini Kürtleri katletti yalanını uydurup ortaya atana kadar, Halbuki amerikalı bilim adamlarının Irak'a gelip katledilen Kürtlerin cenazelerini araştırıp katliamın hardal gazıyla yapıldığını ve bu hardal gazı Irak'ta değil sadece amerika'da vardı
    Cevapla
  • Selim sağır 1 ay önce Şikayet Et
    Kürtleri katletti yalanı derken tarih araştırmaları yap ondan sonra yorum yaz evet İsraile karşı tavrı netti acımasızdı ama Süleymaniyede katlettiği insanlar az değil
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    Halep'e ce katliami kim yapti 5000 kişi aynı anda öldüler babanmi yaptı oğlum
    Cevapla
  • Hilal kaya 1 ay önce Şikayet Et
    Anlamadım ırk sayımı mi olcak nüfus mu bir de kürt bölgesi ayrı mı sayilcak
    Cevapla
  • Kadri 1 ay önce Şikayet Et
    Irak'ta zaten ayrı bir Kürt bölgesi var orada sayım yapılacak
    Cevapla
  • Gök börü 1 ay önce Şikayet Et
    Irak da seçim olması iyi bir durum ibky da askeri üssümüz var ve sınırları ırak içerisinde bizi ırgalamaz ayrıca bir oluşum yapma ihtimalleri de gayet iyi bir adım olur ! Misakı millî sınırlarını almamız ve mültecileri de göndermemiz için haklı bir bahane olur tâbi ki CHP ile bu olmaz .
    Cevapla
  • Kadri 1 ay önce Şikayet Et
    Yav gözün dışarıda olmasın dışarıda olan ile ilgilenmeden içine bak elinddekini kaybetme yok yere sosyal medyayı kutup fikirler ile doldurma tuzun kuru dediklerin olursa sen rahatsin ama senden olan ve seneden olmayanın canı yanacak senin benim gibi evinde oturul yorum yazan değil. Ayrıca başkasının yaşadığı toprakta başkasının yönetiminde kendi iradeleri ile karar verecek halk vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR