Bakan Fidan, Blinken ile görüştü! Biden'ın Gazze planı masada

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile Hamas ve İsrail arasındaki müzakerelerde gündeme getirilen son teklifi telefonda görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2024 22:22 GÜNCELLEME 01.06.2024 11:23 DÜNYA
Bakan Fidan, Blinken ile görüştü! Biden'ın Gazze planı masada
Bakan Fidan, Blinken ile görüştü! Biden'ın Gazze planı masada

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan ile Blinken görüşmede, Hamas ve İsrail arasındaki müzakerelerde gündeme getirilen son teklifi ele aldı.

HAMAS'SIZ GAZZE İÇİN 3 AŞAMALI ANLAŞMA

ABD Başkanı Joe Biden bugün Ortadoğu gündemiyle önemli açıklamalarda bulundu. "Hamas'sız bir Gazze" amaçladıklarını vurgulayan Biden, İsrail'in ateşkes masasına getirdiği 3 aşamalı teklifi açıkladı.

Biden, ilk aşamada İsrail ile Hamas arasında 6 haftalık ateşkesin sağlanacağını ikinci aşamada İsrail'in çıkarları korunarak tüm rehinelerin Hamas'ın elinden alınacağını üçüncü aşamada ise Gazze'nin yeniden inşasına başlanacağını ve Hamas'ın olmadığı güvenli bir Gazze sağlayacağını söyledi.

Biden yaptığı açıklamada, "Çok önemli bir adım attık. Bugün duyuruyorum. Barışı isteyen liderler sesini yükseltmeli. Bu anlaşmayı kabul etmeliler. Rehinelerin evlerine döndüğü, İsrail'in güvenli olduğu bir zaman geldi." ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • reşit polat 1 ay önce Şikayet Et
    asla kabul etme ebu ubeyde bunara güvenılmez kendi çikarlar için bunar yapyorlar allahım zafer yakındir bunu yaparak hamasi süçlu çikarmaya çalışyorlar bakın ben ateşkes isdiyorum hamas isdemyor diyecekler onar kendi mefatlar olmasa böyle birşeye girmezler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu katil zalim terörist işkalci abd aşağılığınla ne görüşeceksin.
    Cevapla
  • Muratty 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas bu anlaşmayı kabul etmekle Gazzeyi israile teslim etmiş olur. Boşuna mı 50 bin insan şehit oldu. İki milyon insan Şehid olacak ama insanlığın ve bilhassa araplarin alınlarına koca bir leke yüzlerine kara bulaşmış olarak yasiyacaklardir. Hamasin bu direnişi Allah katında meşrudur. 2 milyon Şehid olacak ama beraberinde kral emir ne kadar Arap varsa şeref ve haysiyetsiz bir şekilde de
    Cevapla
  • filistin 1 ay önce Şikayet Et
    necmettin hocanın meşhur lafı geliyor aklıma :Hadi oradan israil k...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu canilerin sırt sıvazlayıcısı ABD soykırım suçunun ortağı. lanetli kavmin lanetli himayecisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR