Geri çekildiler, şehitlerin cansız bedenlerine ulaşıldı

İsrail ordusunun geri çekildiği Gazze kentindeki Tel Hava Mahallesi'nde 14 ceset bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 16:35 GÜNCELLEME 04.06.2024 16:47 DÜNYA
Geri çekildiler, şehitlerin cansız bedenlerine ulaşıldı
Geri çekildiler, şehitlerin cansız bedenlerine ulaşıldı

İsrail ordusunun 2 gün önce karadan girdiği Gazze kentinin Tel el-Hava Mahallesi'nde sokaklarda ve enkazlar arasından 14 Filistinlinin cansız bedeni toplandı. İsrail askerleri Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Gazze kentindeki Tel Hava Mahallesi'nden büyük bir yıkım bırakarak çekildi.

SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Sağlık çalışanları ve sivil savunma ekiplerinin Tel Hava Mahallesi'nde 14 Filistinlinin cesedini topladığını aktaran görgü tanıkları, cesetlerin bölgeden göç etmeye çalışırken İsrail ordusuna hedef olan Filistinli sivillere ait olduğunu söyledi.

'OBÜS TOPLARIYLA SALDIRDI'

İsrail topçu birliklerin 2 gün boyunca atışları sürdürmesi nedeniyle sağlık çalışanı ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye giremediğine dikkati çeken görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi'ni de obüs toplarıyla hedef aldığını kaydetti.

BOMBARDIMAN ÇEMBERİ ALTINDALAR

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının ise Gazze kentinde Zeytun ve Sabra mahallelerini bombardıman çemberine aldığını aktardı.

Sivil savunma ekipleri de Gazze kentinin doğusunda hava saldırısına maruz kalan bir evden 3 sivilin cansız bedeni ile bazı yaralıların çıkarıldığını açıkladı.

KARADAN VE HAVADAN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan ez-Zehra kentine karadan ve havadan saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde de İsrail ordusu, hem obüs topları ile bölgeyi vuruyor hem de hava saldırılarına devam ediyor.

BELDEYİ YERLE BİR ETTİLER

Refah kentinin güneydoğusuna zırhlı araçlarla giren İsrail askerleri, bölgedeki eş-Şevke Beldesini yerle bir etti. İsrail'in Refah'ta sürdürdüğü saldırıları sebebiyle sokaklarda ve enkazlar altında kalan insanlara ulaşılamıyor.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah kentindeki Selam Mahallesi'nin yanı sıra eş-Şabura Mülteci Kampı, Kuveyt Hastanesi bölgesi, Avde Kavşağı, Telle Zarab, Suudi ve Tel Sultan mahallelerinde konuşlanmaya devam ettiğine işaret etti.

AĞIR BİLANÇO

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 550 Filistinli şehit edildi, 82 bin 959 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce cansız beden olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Kerim 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail vatandaşları türkiyeden kovulmalı. Tc pasaportu olanların pasaportları iptal edilmeli
    Cevapla
  • geber itrail 2 hafta önce Şikayet Et
    zalim barbar katil domuz israil
    Cevapla
  • ... 2 hafta önce Şikayet Et
    Gazze ve Filistin mezarınız olur inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    şehitlerin hesabını müslümanlar, kukla köle liderler zor verir
    Cevapla
  • Gunergok 2 hafta önce Şikayet Et
    Ya rab artik bu cehennem ehline mühlet verme kahru perişan eyle.. yok eyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR