Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgalinin 57. yıl dönümünde binden fazla fanatik Yahudi, polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2024 15:40 GÜNCELLEME 05.06.2024 16:53 DÜNYA
Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın
Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın

Fanatik Yahudiler Doğu Kudüs'te provokatif eylemlerini sürdürüyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgalinin 57. yıl dönümünde bin 119 fanatik Yahudi'nin polis eşliğinde sıkı güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği duyuruldu. Baskın nedeniyle bazı kapıların kapatıldığı belirtildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan da baskına tepki gecikmedi. Yapılan açıklamada, İsrail'e Mescid-i Aksa'nın kutsallığının korunması çağrısında bulunuldu.

İsrail'in 57 yıllık işgali

Öte yandan 5 Haziran 1967'de başlayan Altı Gün Savaşı'nın sonunda İsrail, Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Golan Tepeleri ve Sina Yarımadası'nı işgal etmişti.

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgalinin yıl dönümlerinde provokatif "Bayrak Yürüyüşü" düzenliyor.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • islam 4 ay önce Şikayet Et
    yazıklat olsun bize şu korkak köpeklere ne zaman gereken c evabı verecez
    Cevapla
  • Adiyaman 4 ay önce Şikayet Et
    Niye Filistinlilere silah desteğe vermiyoruz zalimler birlik olmuş gözümüzün içine soka soka birbirlerine destek cikiyor biz niye otleklik yapıyoruz. Ölümden korkmamasi gereken biz değilmiyiz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Şunları birer kurşunla aksanın duvarına çivilemek gerek bir daha hiç bir kafir böyle bir şeye yeltenemez
    Cevapla
  • BGY 4 ay önce Şikayet Et
    Görev bekliyorum israillere baskın için İnşallah o mesajı alırım o zaman kaçacak delik arasınlar kanımın sonlanmasına kadar karşılarındayım
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Filistinlilere silah dağıtalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR