ABD'den İsrail'e savaş uyarısı! İsrailli bakandan flaş çağrı: İran'ı nükleer...

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a düzenleyeceği olası harekata karşı olduklarını belirterek, "Yakından izlediğimiz ve oldukça endişeli olduğumuz bir konu." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2024 03:40 GÜNCELLEME 06.06.2024 10:20 DÜNYA
ABD'den İsrail'e savaş uyarısı! İsrailli bakandan flaş çağrı: İran'ı nükleer...
ABD'den İsrail'e savaş uyarısı! İsrailli bakandan flaş çağrı: İran'ı nükleer...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde, İsrail'in kuzey sınırında Hizbullah ile artan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'den İsrail'e savaş uyarısı! İsrailli bakandan flaş çağrı: İran'ı nükleer...

ABD'DEN İSRAİL'İN HİZBULLAH'LA ÇATIŞMASINA RET

Miller, halihazırda Gazze'de ateşkese ulaşılması için tarafların yoğun çaba gösterdiği dönemde İsrail'in kuzey sınırında Hizbullah ile yeni çatışma sürecine girmesinin, İsrail'e ve bölgedeki diğer aktörlere fayda getirmeyeceğini dile getirdi.

'ENDİŞELİ OLDUĞUMUZ BİR KONU'

"Bu konu, 7 Ekim'den itibaren yakından izlediğimiz ve oldukça endişeli olduğumuz bir konu. Buna diplomatik çözüm arayışındayız çünkü çatışmanın büyüdüğünü görmek istemiyoruz. Bu durum, toplamda İsrail'in güvenliğine ve bölgede istikrara zarar verecektir." diyen Miller, İsrail tarafının da kendilerine "diplomatik çözüm istediklerini" söylediğini aktardı.

ABD'den İsrail'e savaş uyarısı! İsrailli bakandan flaş çağrı: İran'ı nükleer...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kuzeyde Hizbullah'a karşı "son derece güçlü bir eyleme hazır olduklarını" söylemesine ilişkin değerlendirme yapan Miller, İsrail'in iç işlerine karışamayacaklarını ancak bölgede, İsrail ile Hizbullah arasında büyük bir çatışma görmek istemediklerini vurguladı.

Miller, Gazze'de İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşmasına varılmasının kuzeydeki tansiyonu da düşüreceğini belirterek, ateşkesin bir an önce sağlanmasının bu bakımdan da önemli olduğunu dile getirdi.

İSRAİLLİ BAKANDAN SAVAŞ ÇAĞRISI

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Lübnan'da Hizbullah'a karşı "önleyici saldırı" için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Zohar, İsrail'in Yediot Ahronot gazetesine yaptığı açıklamada, haftalık kabine toplantısında Hizbullah ile yaşanan askeri gerilimin ele alındığını belirtti.

"Hamas'ı yok etme mücadelesini ertelemenin bize 7 Ekim felaketini getirdiğini açıkça söylemenin zamanı geldi." diyen Zohar, Hizbullah'a saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

ABD'den İsrail'e savaş uyarısı! İsrailli bakandan flaş çağrı: İran'ı nükleer...

"Hizbullah'ın (askeri) kabiliyetlerini yok etme mücadelesini ertelemek, bizim için daha büyük ve korkunç bir felakete yol açacak. Çatışma, henüz en üst noktaya ulaşmadan büyük bedeller ödüyoruz."

'İRAN'A SALDIRIYI ERTELEMEYİN'

Zohar, "İran'a karşı yürütülecek savaşı ve nükleer kabiliyetinin yok edilmesini ertelemek İsrail'in yok olmasına yol açabilir." ifadeleriyle İran'a saldırının da ertelenmemesi gerektiğini savundu.

İsrailli Bakan ayrıca, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kabine toplantısında İsrail'in kuzeyindeki durumun devam etmeyeceğini ve kuzeyde yaşayanların sağ salim evlerine döneceğini belirterek İran'a karşı "doğrudan savaştıklarını" vurguladığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Netanyahu, son açıklamasında, Hizbullah ile yaşanan gerilim devam ederken ülkesinin kuzeyde "son derece güçlü bir eyleme hazır olduğunu" söylemişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de dün, ülkenin kuzeyini ziyaret etmiş ve Hizbullah ile yaşanan gerilime dikkati çekerek, "Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu saldırıya geçmeye hazır." demişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 136 TÜMÜ
  • vatan 4 ay önce Şikayet Et
    itrail 3. dünya savaşı çıktığı anda seni koruyacak kimse olmayacak çünkü şuan seni koruyanlar korunacak duruma düşecekler onun için yok olacağın günü bekle...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR. Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • harun fettah 4 ay önce Şikayet Et
    Amerika iki maymunu oynuyor söylediklerine kendileri dahi inanmıyorlar dünya kamu oyunu oyaliyorlar zaten gazzede bir şey kalmadı soy kırım devam ediyor gazzede bu savaş haçlı ile hilalin savaşıdır ama İslam dünyası daha uyanamadi yakında araplarida saracak bu savaş baş aktör amerikadir
    Cevapla
  • Gaffar 4 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kıyamet günü yaklaşıyor herkes paçasını kurtarmaya baksın tek çare ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK KALIYOR ALLAH HİDAYET VERSİN
    Cevapla
  • Ayşe 4 ay önce Şikayet Et
    Her gün biraz daha alıştık katliamlara.. Allaha verecek hesabımız yok zaten ama insan olarak da mı bu soykırımı durduracak bir şey yapmayacağız.ülkemizde ki israillileri gidip savaşa dahil olanlara dahi yaptırım uygulamıyoruz deterjan be kolayla mı hırsımızı alacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR