Hamas kalıcı ateşkes konusunda ABD'den garanti istiyor: Blinken'den skandal açıklama

Hamas, İsrail'in Gazze'den çekilme ve kalıcı bir ateşkes için müzakereler de dahil olmak üzere BM destekli ateşkes teklifi kapsamındaki taahhütlerini yerine getireceği konusunda ABD'den garanti istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2024 16:58 GÜNCELLEME 12.06.2024 17:38 DÜNYA
Hamas kalıcı ateşkes konusunda ABD'den garanti istiyor: Blinken'den skandal açıklama
Hamas kalıcı ateşkes konusunda ABD'den garanti istiyor: Blinken'den skandal açıklama

Reuters'in aktardığı kaynaklara göre Hamas, İsrail'in Gazze'den çekilme ve kalıcı bir ateşkes için müzakereler de dahil olmak üzere BM destekli ateşkes teklifi kapsamındaki taahhütlerini yerine getireceği konusunda ABD'den garanti istiyor.

Daha önce Hamas, üç aşamalı ateşkes planına resmi bir yanıt yayınlayarak, ateşkes zaman çizelgesi de dahil olmak üzere birçok değişiklik yapılmasını talep etmişti.

ATEŞKES PLANI

Biden'ın 31 Mayıs'ta ana hatlarını çizdiği plan, birinci aşamada altı haftalık ateşkesle başlıyor, ikinci aşamada tam ateşkes müzakerelerine geçiyor. Müzakereler devam ettiği sürece ateşkes devam edecek.

Ancak İsrailli liderlerin, aralarında başbakanın da bulunduğu, İsrail'in hâlâ Hamas'ı yok etmeye kararlı olduğu konusunda ısrar etmesi, onların kalıcı bir ateşkese olan bağlılıkları konusunda soru işaretlerine yol açmıştı.

BLINKEN'DEN SKANDAL AÇIKLAMA

Blinken, Hamas'ın BM destekli ateşkes planına verdiği yanıta değinerek talep edilen bazı değişikliklerin uygulanabilir olduğunu ancak bazılarının işe yaramadığını söyledi.

Katliamı destekçisi Blinken Hamas'ı ateşkes çabalarını geciktirmekle suçladı.

“Hamas tek kelimeyle cevap verebilirdi: evet. Bunun yerine Hamas yaklaşık iki hafta bekledi ve çok sayıda değişiklik talep etti” diyen Blinken, bunun sonucunda daha fazla insanın “acı çekeceğini” de sözlerine ekledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Skut 4 ay önce Şikayet Et
    Hırsızlıklarını yüzsüzlükle dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bu küstahlara haddini bildirmek için Türkiye bricks e girmelidir.
    Cevapla
  • Osman 4 ay önce Şikayet Et
    Yani Blinken diyor k; Hamas EVET demedi ve bizim canavarımız 2 hafta daha öldürmeye devam etti. Bu dolaysız ve net bir itiraftır.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    En iyi Yahudi gebermiş Yahudidir.
    Cevapla
  • Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Yahu abdnin israilden kalır yanı mi var. Adamlar amerikaya ayak basarbasmaz kızılderili katliamı yaparak kizilderelilerin soyunu kurutarak vatanlarını ellerinden aldılar. Şimdi de yavrusu israil le beraber orta doğuyu eline geçirmenin planını gerçekleştirmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Ben 4 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ve bir şey e yaramayan Arap liderleri sesini çıkarmazlar sa köpekler istediği şekilde gevezelik eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR