Üç kardeş 70 yıl sonra kavuştu

İngiltere'de babaları bir olan 3 kardeş 70 yıl sonra DNA eşleşmesi teknolojisi sayesinde bir araya geldi. Kardeşler, hayatlarına dair kısa bilgiler de verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2024 13:05 GÜNCELLEME 15.06.2024 13:08 DÜNYA
Üç kardeş 70 yıl sonra kavuştu
Üç kardeş 70 yıl sonra kavuştu

İngiltere'nin Liverpool kentinde doğan 3 kardeş yaklaşık 70 yıl sonra DNA eşleşmesiyle birbirlerine kavuştu.

70'li yaşlardaki kardeşler, MyHeritage internet sitesine yükledikleri DNA'larının eşleşmesi sonucu birbirlerini buldu.

İngiltere'nin Wight Adası'ndan Josie Morey (76), Liverpool'da yaşayan Jim McLoughlin (77) ve Kanada'da yaşayan Lorraine Williams (74) Southampton'daki bir otelde buluştu.

Liverpool'da doğan ve babaları bir olan üç kardeşten bir olan Lorraine Williams, iki yaşındayken ailesiyle Kanada'ya göç ettiğini, kardeşlerinin varlığından haberi olmadığını söyledi.

Williams, buluşma için İngiltere'ye gelmeye karar vermeden önce kardeşleriyle bir yıl boyunca iletişim halinde olduklarını kaydetti.

Yaklaşık 70 yılın ardından gelen buluşma anına dair duygularını paylaşan Williams, "O an harikaydı. Kendimi tutamadım, zıpladım. Gerçeküstü, neşeli, sevinçli ve şaşırtıcı. Her şey bir arada." dedi.

Josie Morey de soyunun aile tarafından şaka yollu tartışıldığını ve bunun da torununu DNA kiti almaya teşvik ettiğini kaydetti.

Duygularının kendisini şaşırttığını vurgulayan Morey, "Çok fazla sevgi var ve ben buna hayret ediyorum. Onlar hakkında hissettiklerime şaşırıyorum." şeklinde konuştu.

Manastırlarda yetişmiş eski bir amatör boksör ve gece kulübü yöneticisi olan Jim McLoughlin de başka akrabası olmadığını düşünmesi ve geçmişine dair merakının kendisini bu araştırmaya yönelttiğini söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Tahkik 2 gün önce Şikayet Et
    İslam neden zinayı yasak ediyor. Tam olarak bunun bir hikmeti. Soy bağını korumaktır
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    myheritage ile ilgili bilgi versenize israil in öz web sitesi bilgi toplama amaciyla kurulmus bir site. sakın kullanmayin
    Cevapla
  • misafir 2 gün önce Şikayet Et
    iyi erken bulunmuşlar!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR