İsrail ordusu, Gazze'de 8 askerinin imha edildiğini doğruladı

Soykırımcı İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde yaşanan çatışmalarda 8 askerinin öldüğünü doğruladı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Refah'ta kurduğu karma pusuda çok sayıda Siyonistin imha edildiğini duyurmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2024 20:30 GÜNCELLEME 15.06.2024 20:55 DÜNYA
İsrail ordusu, Gazze'de 8 askerinin imha edildiğini doğruladı
İsrail ordusu, Gazze'de 8 askerinin imha edildiğini doğruladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde kurduğu "karma pusuda" İsrail askerlerinden ölenlerin ve yaralananların olduğunu duyurmasının ardından İsrail ordusundan yazılı açıklama yapıldı.

İSRAİL'İN ÜST DÜZEY KOMUTANI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda, biri 601'inci İstihkam Taburu bölük komutan yardımcısı olmak üzere 8 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Ordu açıklamasında, askerlerin Gazze'nin güneyinde öldürüldükleri yere ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Yedioth Ahronot gazetesinin haberinde, söz konusu askerlerin Refah'a bağlı Tel es-Sultan Mülteci Kampı yakınlarında zırhlı bir araçla ilerledikleri sırada, yola döşenen bir patlayıcının infilak etmesi sonucu öldükleri bilgisi geçildi.

İMHA EDİLEN TOPLAM İSRAİLLİ ASKER SAYISI

Böylelikle, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

Saldırılarda ayrıca 1936'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 3 bin 835 İsrail askeri de yaralandı.

İZZEDDİN EL-KASSAM TUGAYLARI "YASİN 105" ROKETİ İLE AVLADI

Kassam Tugaylarından bugün yapılan yazılı açıklamada, Refah kentinin batısında yer alan Tel es-Sultan'daki Es-Suudi bölgesine giren İsrail askeri aracına karma pusu kurulduğu ve "Yasin 105" roketleriyle hedef alındığı ve içindeki askerlerin öldüğü ve yaralandığı belirtilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 200 TÜMÜ
  • Qwerty 3 gün önce Şikayet Et
    Çok Güzel
    Cevapla
  • Kayıt iptal 4 gün önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ta Haberde yer aldığı gibi İsrailliler tarafından başka isimlerin adı altında alınan bütün mallar ve mülkler yok hükmünde sayılıp iptal edilmeli ödedikleri paralar yaptıkları sahtekarligin cezası olarak devlete irat alınmalı yada satılan mal ve mülkler hemen kamulastirilmali satış yaptığının kim olduğunu amacını bile bile satış yapan mülk sahiplerine de ağır yaptirim uygulanmali
    Cevapla
  • Sakuer 4 gün önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın son aslanları, İslam ümmetinin medarı iftiharları. Allah zafer nasip etsin insallah
    Cevapla
  • ŞaH MaT 3 gün önce Şikayet Et
    Sen kendini nereye konumlandırıyorsun, Cevat Efendi. Senin mantığına bakılınca, Dinde cihat olmamalı. HATTA din bile olmamalı.
    Cevapla
  • Cevat 4 gün önce Şikayet Et
    Medârı iftiharlarıymış İslamın bu zulme kapı açan bunların müsebbibi İsrail’e ABD’ye katliam için bu fırsatı veren bu çapulcu takımı değil mi
    Cevapla
  • TÜRK 4 gün önce Şikayet Et
    Sonuç?
    Cevapla
  • Sadece gercekler 4 gün önce Şikayet Et
    Sonuç onemli degil mucadele önemli
    Cevapla
  • Sakuer 4 gün önce Şikayet Et
    İlla cehenneme zümera
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    elinize sağlık Rabbim yardımcı biz olsun bizimde dua larimizla yaninizdayiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR