2 milyondan fazla Müslüman hacı oldu

Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan 2 milyondan fazla Müslüman hacı oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 09:57 GÜNCELLEME 16.06.2024 09:57 DÜNYA
2 milyondan fazla Müslüman hacı oldu
2 milyondan fazla Müslüman hacı oldu

Arafat'ta vakfeye duran ve daha sonra otobüslerle Müzdelife'ye geçen hacı adayları, vakfe duasını yapıp şeytana atılmak üzere taş topladı.

Müslümanlar, gece yarısından itibaren kafileler halinde yaklaşık 3,5 kilometrelik yolu yürüyerek geçtikleri Cemerat'taki şeytan taşlama alanında, büyük şeytan olarak ifade edilen "Akabe Cemresi"ne 7 taş attı.

Çok sayıda Müslüman, şeytan taşlamanın ardından uzun bir yürüyüşle ulaştıkları Kabe'de ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştirerek tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı.

Böylece görevlerini tamamlayan Müslümanlar, hacı oldu.

Hacıların bir kısmı sabah ve bayram namazlarını Kabe'de kıldı.​​​​​​​

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Gazzeli 1 hafta önce Şikayet Et
    Gazze bu haldeyken! Mübarek olsun!
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 hafta önce Şikayet Et
    Fitnelik fesatlık haram,,, , sat evini arabanı bütün servetini ALLAH YOLUNDA HARCA. SONRA GİT GAZZEYE CİHADA... HADİ ACELE ET... KALK, ÇABUK KLAVYE BAŞINDAN. FİTNELİK FESATLIK BOZGUNCULUK ZORBALIK YAPMAYIN HADDİNİZİ BİLİN. ALLAH HİDAYET VERSİN ...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR