İran, terör örgütü PKK'ya İHA verdi; Türkiye sınırında uçuruldu

İran'ın, Süleymaniye'de terör örgütü PKK'ya 50 İHA verdiği iddia edilmişti. Şimdi de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin, 11 Haziran'da Fırat Kalkanı Bölgesi'nde İran yapımı 7-8 tane "Shahed 136" İHA uçurduğu ileri sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 06:30 GÜNCELLEME 17.06.2024 11:07 DÜNYA
İran, terör örgütü PKK'ya İHA verdi; Türkiye sınırında uçuruldu
İran, terör örgütü PKK'ya İHA verdi; Türkiye sınırında uçuruldu

Türkiye'nin 2016 yılında Suriye'nin kuzeyinde başlattığı operasyonlardan sonra birçok bölge terörden temizlenerek sınır güvenliği sağlandı.

Terör örgütü PKK ve Suriye'deki kolu YPG ise, İran'dan temin ettiği ifade edilen sevkiyatlarla bölgede yeni bir terör ortamı hazırlığı içine girdi.

İRAN-PKK İŞBİRLİĞİ

Yeni Şafak gazetesi, geçtiğimiz günlerde, İran'ın terör örgütü PKK'ya Süleymaniye'de 50 kamikaze İHA verdiğini iddia etmişti.

Gazete, İran-PKK işbirliğini gösteren yeni bilgilere ulaştığını öne sürdü.

Yeni Şafak'ın iddiasına göre PKK/YPG, 11 Haziran'da, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Bölgesi'nde yarım düzineden fazla "Shahed 136" kamikaze İHA uçurdu.

Söz konusu uçuşun keşif amaçlı ve gece yapıldığı belirtildi. Görgü tanıklarının İHA'nın sesini duyduklarını söylediğini iddia eden Yeni Şafak, bölgede karşı tedbir sistemlerinin aktif olması nedeniyle "Shahed 136"ların fazla menzil kat etmeden geri döndüğünü ileri sürdü.

UCUZ MALİYETLİ İHA'YLA İNTİHAR SALDIRILARI DÜZENLENİYOR

Kompozit malzemelerden oluşan "Shahed 136"ların radar ve termal izleri oldukça düşük. Bu yüzden ısı güdümlü hava savunma sistemleri tarafından tespit edilmeleri ve vurulmaları zorlaşıyor. İçten yanmalı motoru bulunan "Shahed 136" İHA'lar, alçaktan uçmaları ve ucuz motorundan dolayı motosiklete benzer ses çıkarıyor. Bu İHA'lar sürü şeklinde kullanılmaları sebebiyle risk oluşturuyor.

Söz konusu İHA'lar, Rusya tarafından Ukrayna'da da intihar saldırılarında kullanılıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 256 TÜMÜ
  • İbrahim 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerıkan vede Ingiliz vede İsraıl uşakları olduğu nasılda bellı oluyor..Imansız kıtapsızlar..Zaten Fransadan Amerıka Hümeynıyı Irana dini lider olarak gönderdi..Fetö şeytanınıda Ülkemızde lıder yapacaktı..Plan aynı ..Turkıye vede İrana Dini lıder olarak göndermek idi.. Israıl vede Derın Amerıkanın dedıklerını yapmak..Musluman görünümlü kafirler sizi..Ermanıstan,Surıye,Pkk Ypg dostu İran.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İran Müslüman Milletlerin En Aşağılık Ülkesi Abd nin İsrail'in Avrupa nın Kuklası
    Cevapla
  • Zehni 1 hafta önce Şikayet Et
    Azerbaycan ile birlikte iranı bölelim iran da 40 milyon türk var azerbaycanli
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İran tarihi boyunca sadece Müslümanlarla savaşan bir ülkedir. PKK vereceğine Filistinli Müslüman kardeşlerine versen nasıl olur?
    Cevapla
  • *ekrem* 1 hafta önce Şikayet Et
    iran selehattin eyyubiyi bekler ama bu sefer fatura çoook yüksek a b d ve israil köpegi müslüman görünümlü kafirin hizmetkarları ermeni dostu reziller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR