Kassam Tugayları'ndan İsrail'e pusu! 29 Şubat'ın intikamı alındı

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 29 Şubat'ta BM yardım TIR'larını bekleyen Filistinlere yönelik katliam gerçekleştiren İsrail askerlerini aynı noktada pusuya düşürdü; 12 İsrail askeri öldürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 07:42 GÜNCELLEME 17.06.2024 08:37 DÜNYA
Kassam Tugayları'ndan İsrail'e pusu! 29 Şubat'ın intikamı alındı
Kassam Tugayları'ndan İsrail'e pusu! 29 Şubat'ın intikamı alındı

7 Ekim'den sonra Gazze'de katliama girişen İsrail'e, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan ağır bir darbe geldi.

Kassam Tugayları, "Yasin 105" roketleriyle İsrail askeri aracını hedef alarak İsrail askerlerinin öldürüldüğünü duyurdu. Gazze'nin güneyindeki çatışmada, 12 İsrail askerinin öldüğü doğrulandı.

29 ŞUBAT'TAKİ KATLİAMIN YAPILDIĞI YERDE PUSU

Kassam Tugayları'nın gerçekleştirdiği bu saldırının, İsrail'in 29 Şubat'ta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından gönderilen insani yardım TIR'larını bekleyen Filistinlileri katlettiği noktayla aynı olması dikkat çekti. İsrail'in 29 Şubat'ta Nablus Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıda 118 kişi hayatını kaybetmiş, 760 kişi ise yaralanmıştı.

Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrailli asker sayısı 662'ye, yaralı asker sayısı ise 3 bin 841'e yükseldi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • Asi ihtiyar 1 hafta önce Şikayet Et
    bu 12 tanesi Allah CC.'nun gerçek vaadini gördüler. "toprağın altı".....!
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Darısı diğer itlerin başına, ateşleri bol olsun köpeklerin.
    Cevapla
  • Dumrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun tüm lanetliler geberene kadar devam iblise tapanlar iblise tapan pkklı kardeşlerine tonlarca silah gönderirken biz müslüman kardeşlerimize niye silah göndermiyoruz
    Cevapla
  • Emrullah bulut 1 hafta önce Şikayet Et
    İslam'ın İzzet ve serefinin gerçek mimarları Allah CC yâr ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Reşo 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi leşlerinin çoğalması dileğiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR