Hacda acı haber: En az 14 kişi vefat etti

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunan en az 14 kişi hayatını kaybetti. 17 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 07:10 GÜNCELLEME 17.06.2024 11:01 DÜNYA
Hacda acı haber: En az 14 kişi vefat etti
Hacda acı haber: En az 14 kişi vefat etti

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hac ziyareti sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin cenazelerinin ailelerinin isteklerine göre defnedilmesi veya nakledilmesiyle ilgili prosedürler konusunda Suudi yetkililerle koordinasyon halinde olduğunu belirtti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, 6 Ürdünlü hacı adayının hac ibadetini yerine getirirken güneş çarpması sonucu hayatını kaybettiği bildirilmişti.

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde pazartesi günü sıcaklıkların 47 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yayımladığı bir tavsiye kararında, hava sıcaklıklarının yükseleceği uyarısında bulunarak hacı adaylarına susuz kalmamalarını ve günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 15.00 arasında dışarıda bulunmamalarını tavsiye etti.

Son 30 yıl içinde yaşanan izdihamlar, çadır yangınları, sıcaklık ve diğer olaylar hacda yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu.

2015 yılında hac ziyareti sırasında çıkan izdiham ve kargaşa sonucu 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

KAYNAK : Reuters, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR