Bildiri kabul edildi! Rusya'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri etkileyecek mi?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in nükleer silahla ilgili söyleminin durumu gerginleştirdiğini söyledi. Peskov ayrıca Ukrayna bildirisini kabul eden Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 14:58 GÜNCELLEME 17.06.2024 15:38 DÜNYA
Bildiri kabul edildi! Rusya'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri etkileyecek mi?
Bildiri kabul edildi! Rusya'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri etkileyecek mi?

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin gündeme ilişkin konularla ilgili sorularını yanıtladı.

İsviçre'nin ev sahipliğinde 15-16 Haziran'da düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'ni değerlendiren Peskov, bu zirvenin Ukrayna krizine çözüm üretemediğini belirtti.
 

Tarihi zirveden ortak bildiri! 80 ülke onayladı, 16 ülke çekimser kaldıTarihi zirveden ortak bildiri! 80 ülke onayladı, 16 ülke çekimser kaldı


'İLİŞKİLERİ BOZMAYACAK'

Macaristan, Sırbistan ve Türkiye’nin zirvede kabul edilen ortak bildiriyi desteklediğine dikkati çeken Peskov, "Bu, ikili ilişkileri bozmayacak. Elbette, bu ülkelerin yaklaşımlarını dikkate alacağız. Bu bizim için önemli. Argümanlarımızı açıklamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İsviçre'nin ev sahipliğinde Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi düzenlendi.

NATO'YA TEPKİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in "NATO'da nükleer silah başlığının kullanıma hazırlığı ile ilgili istişarelerin yapıldığı" yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, bu açıklamanın İsviçre'deki zirvede kabul edilen ortak bildiriye aykırı olduğunu kaydetti.

Peskov, "Bu bildiride, bu tür söylemlerin kabul edilemez olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla bu (Stoltenberg'ın açıklaması), durumu gerginleştiren unsurdan başka bir şey değil." değerlendirmesini yaptı.

Sözcü Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın, "bir sonraki Ukrayna ile ilgili barış zirvesinin çatışmaları sonlandırması gerektiği" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Rus tarafının bu konudaki yaklaşımı şeffaf ve tutarlı. Bu yaklaşımı Kuleba da iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Das 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye tarafsiz kalmali hem Ukraine Rusya hemde is rail fili stinde Türkiye nin beka si her şeyden daha önemli bizi kimse kabul etmez Türkiye den başka gidecek yerimiz yok 1 dünya savaşında yapilan hata bir daha tekrarlanmamali avrupaya nato ya güven olmaz patriotlari satmayip olanida söküp gittiklerini ne cabuk unutuldu roketler türkiyeye düşerken
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    KRONOLOJİ ? Irak 36 paralelle ve Çekiç Güçle gitti. Suriye karıştı ; ABD oraya DAEŞ'le uzun soluklu mücadele diye Suriye "Teröristan"ı kurdu. Şimdi de ABD ; Golan/Haseke ve Deyrizor arası bölgeyi birleştirici stratejide. Türkiye de ise ; İsveç/NATO sonrası ABD ile iyi dönem, ılık rüzgarlar vs vs (Hatta S-400 ü bile atalım havasında?)
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Siyonistler/Emperyalister Türkiye ile Rusyayı Suriye'de karşı karşıya getirmeye çalıştılar. SURİYE ve LİBYA bunu başaramadılar, ORTODOKS YUNANİSTAN'ı üzerimize sürüp Rusya'nın Yunanistan'ın yanında yer almasını beklediler olmadı, PAŞİNYAN'ı kaşıdılar! UKRAYNA krizini, Rusya ile dalaşıp bize dönüp “ sen zaten NATO’da bizimlesin” masalı anlattılar yine de gönüllü pilav yeme-MİŞDİK !!
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    eğer Türk cumhuriyet leri NATO'ya yada ABD ye yanaşırsa tabii ki Rusya'nın hedefi olur. ama zaten Rusya ve Türk cumhuriyet leri ile ortak bir savunma gücü var. Ermenistan bunu dondurdu şimdi.Karabağ Savaşı'nda Rusya yardım etmedi diye. böyle bir birlik varken Rusya enayi mi Türk cumhuriyet lerine niye saldırsın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    arkadaşlar, küfür tek, Millet'tir. tamam buna yürekten inanıyoruz. ama Rusya'nın çekimser kalması bu planı ABD yaptığı içindir. birde şunu unutmayalım. Yunan askerleri yurdumuza girerken de, kaçarken de insanımıza vahşet yaptılar. aynı savaşta Ruslar 1917 de sessizce Anadolu'yu terkettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR