Motoru alev alan yolcu uçağı acil iniş yaptı

Yeni Zelanda'da Virgin Australia hava yolu şirketine ait Boeing 737 tipi uçak, motorunda yangın çıkınca acil iniş yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 17:58 GÜNCELLEME 17.06.2024 17:58 DÜNYA
Motoru alev alan yolcu uçağı acil iniş yaptı
Motoru alev alan yolcu uçağı acil iniş yaptı

ABC News Avustralya'nın haberine göre, Yeni Zelanda'daki Queenstown Havalimanı yetkilileri, "VA148" sefer sayılı uçağın motorlarından birinin kalkıştan bir süre sonra alev aldığını açıkladı.

Yetkililer, yerel saatle 17.50'de Avustralya'nın Melbourne kentine gitmek üzere havalanan Boeing 737 tipi uçağın Güney Adası'ndaki Invercargill Havaalanına güvenli şekilde indiğini kaydetti.

Virgin Australia Hava Yolları operasyon şefi Stuart Aggs, yangının motora kuş çarpması nedeniyle çıkmış olabileceğini söyledi.

Uçaktaki 67 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • ahmet47 1 hafta önce Şikayet Et
    Uçaklar eskidi.
    Cevapla
  • Mühendislik? 1 hafta önce Şikayet Et
    Uçaklar cayır cayır yansa bile, motorlarından ikisi de tamamen devre dışı kalsa bile, yinede güvenle yolcularını indirebilmeli. 2025 yılına giriyoruz, Hala uçaklarda aynı sorunlar var.
    Cevapla
  • Şeref 1 hafta önce Şikayet Et
    boing 737 de bir de serisini yazsaydınız mex ler olmasın
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Boeing 2 çalışanı üretim güvenlik standartını eleştirdi. Kısa süre sonra eceliyle öldü.
    Cevapla
  • Ali Çelik 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar doğal demi... Aynı şekilde iran liderinin ölümü oda ne kadar doğal.... Günümüzde en iyi kandırma yöntemlerinden biri doğal deyip milleti uyutmak....
    Cevapla
  • Murat Demir. 1 hafta önce Şikayet Et
    Boing uçaklarına ne oluyor her hafta bir kaza yada bozulma haberi. Uçağa binmeden önce Airbus'mı diye bakmaklı lazım nedir ne oluyor böyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR