ABD: İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin azaltılması için en iyi çözüm Gazze'de ateşkes

ABD, İsrail-Lübnan sınırında artan geriğinliği azaltmak için en iyi çözümün Gazze'de ateşkes sağlanması olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 00:38 GÜNCELLEME 18.06.2024 00:38 DÜNYA
ABD: İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin azaltılması için en iyi çözüm Gazze'de ateşkes
ABD: İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin azaltılması için en iyi çözüm Gazze'de ateşkes

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Miller, İsrail-Lübnan sınırında artan gerginlikten endişe duyup duymadıklarının sorulması üzerine, endişe düzeylerinin değişmediğini, 7 Ekim'den beri bu konuda endişelerini dile getirdiklerini ve gerginliğin artmasını engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Miller, Hizbullah'ın son haftalarda saldırılarını artırdığını belirterek, itidal çağrısında bulundu.

Gazze ve İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret eden Miller, "Kuzeyde diplomatik bir sonuç elde ekmek için en iyi çözüm Gazze'de ateşkes sağlanması." dedi.

Miller, bunun gerginliğin azaltılmasına çok önemli katkı sağlayacağını, durumun İsrail ve Lübnanlı aileler için sürdürülemez olduğunu ifade etti.

MAVI HAT'TA GERGİNLİK

İsrail-Lübnan arasındaki "mavi hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda tırmanan bir gerilim yaşanıyor.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, “Lübnan'daki Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana İsrail’e yönelik 5 binden fazla roket, tanksavar mermisi ve İHA ateşlediğini” bildirmişti.

Hagari, "Hizbullah'ın artan saldırıları bizi daha geniş bir tırmanışın eşiğine getiriyor. Bu Lübnan ve bölge için yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir tırmanış." demişti.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. Bu çatışmalarda 341 Hizbullah mensubu, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirilmişti.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • BOYKOT BOYKOT 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar da isabetli bir analiz! Kaç uzman/danışman çalışmış bu tespite varmak için? (İroni idi) Ölen müslüman olunca, ABD'den her zamanki gibi boş laf ...
    Cevapla
  • Kul insan 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerika işgal için çıkar için gelir çözüm için değil. Müslüman ülkelerde Amerika İsrail İngiltere Avrupa varlığı yok edilmelidir.
    Cevapla
  • Ghkl 1 hafta önce Şikayet Et
    Soykırım ortakçısı abd denmeli bundan sonra abd kendini aklayamaz.milyarlarca dolar silahla masum çocuklar katledildi
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 1 hafta önce Şikayet Et
    Büyük Şeytan Amerika
    Cevapla
  • mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    ah amerıka kendın cal kendın oyna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR