Louisiana'da devlet okullarına "On Emir" zorunluluğu

Louisiana'nın Cumhuriyetçi Valisi Landry, devlet okullarındaki sınıflara, Musa peygambere Sina Dağı'nda verilen ilk ilahi emirlerin yazılı olduğu posterlerin asılmasına ilişkin yasayı onayladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2024 17:10 GÜNCELLEME 20.06.2024 18:06 DÜNYA
Louisiana'da devlet okullarına "On Emir" zorunluluğu
Louisiana'da devlet okullarına "On Emir" zorunluluğu

ABD'nin Louisiana eyaletindeki devlet okullarında sınıflara On Emir'in yazılı olduğu posterlerin asılmasını zorunlu kılan yasa kabul edildi.

Louisiana'nın Cumhuriyetçi Partili Valisi Jeff Landry, On Emir'in kolayca okunacak kadar büyük yazılarla devlet okullarındaki tüm sınıflara asılmasını öngören yasayı imzaladı.

On Emir'in "neredeyse 300 yıl boyunca ABD'de kamu eğitiminin önemli bir parçası olduğunu anlatan dört paragraflık bağlama uygun açıklamalarla" eşleştirilecek posterlerin 2025'e kadar sınıflara asılması bekleniyor. Yasaya göre, posterlerin masrafı eyalet fonu yerine bağışlar aracılığıyla karşılanacak.

"FARKLI İNANÇTAN ÖĞRENCİLER GÜVENDE HİSSETMEYECEK"

Öte yandan, aralarında Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin (ACLU) de yer aldığı bazı kuruluşların ortak açıklamasında, bu yasanın çocukların eşit eğitim almasının önüne geçtiği ve farklı inançlardan öğrencilerin okullarda güvende hissetmemesine yol açacağı ifade edildi. Açıklamada, bu karara karşı dava açılacağı da bildirildi.

On Emir, Musa peygambere Sina Dağı'nda verilen ilk ilahi emirler olarak biliniyor.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Malatyalı 3 ay önce Şikayet Et
    Eyvah Chp nerde laiklık elden gidiyor
    Cevapla
  • Paşa 3 ay önce Şikayet Et
    Laiklik elden gidiya. :))
    Cevapla
  • vatan 3 ay önce Şikayet Et
    siyonist yahudilerin köpeği abd...
    Cevapla
  • Han 3 ay önce Şikayet Et
    Kurban olsunlar bu siyonist köpekler,Hazreti Musa'nın 10 emrine..onlar her emri devirenlerdir,tahrif edenlerdir akabinde yüzlerce peygamber öldürenlerdir ziraa...bu eziklerin peşinden koşanların akibeti de elbette ki cehennem olacaktır !!!!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler abd yi istedikleri gibi oynatıyor sonları da abd nin eliyle olacak inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR