İsrail'den yeni katliam: Gazze'de çoğu çocuk en az 14 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evlere düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi. 7 Ekim'den bu yana en az 15 bin 517'si çocuk hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 07:43 GÜNCELLEME 21.06.2024 09:07 DÜNYA
İsrail'den yeni katliam: Gazze'de çoğu çocuk en az 14 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail'den yeni katliam: Gazze'de çoğu çocuk en az 14 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef aldı. Saldırıda 2 Filistinli öldü, 12 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Bureyc ve Megazi mülteci kamplarına düzenlediği yoğun top saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda da en az 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

ÜÇ ÇOCUK VE ANNELERİNİN CANSIZ BEDENİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Sağlık ekipleri, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında 2 gün önce İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan evlerinin enkazından er-Rai ailesinden 3 çocuk ve annelerinin cansız bedenini çıkardı.

ŞEHİT EDİLEN ÇOCUK SAYISI 15 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinlinin öldürüldüğünü, 85 bin 653 Filistinlinin yaralandığını bildirmişti.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Ali Uncu 3 ay önce Şikayet Et
    Bebek katili, tüm insanlık ve dünyamız için tehdit ve tehlike olan Siyonist terörizm ve haydut abd vatanını savunan bir avuç Hamas kahramanlarının karşısında perişan oldunuz, daha da perişan olursunuz, felaketler içinde boğulursunuz inşaAllah.
    Cevapla
  • Kızılelma 3 ay önce Şikayet Et
    Ey bu kainatın tek ve gerçek sahibi Yüce Rabbim mazlum kardeşlerime hayırlı kapılar aç. Amin. Kâfirleri de helak eyle. Amin.
    Cevapla
  • Harran 3 ay önce Şikayet Et
    Allahın gazabı laneti zalimlerin üzerine olsun inşallah yarabbim
    Cevapla
  • Memati 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim filistinli kardeşlerimize sabır versin onlar orada en beklenmedik acıları yaşadılar bunu onlara yaşatan siyonist itrail ve ABD en rabbim tarafından en şiddetli azabı yaşatsın kelimelerin tükendigi yerdeyiz. Müslümanlara uyanmayı nasip etsin Allah Azze ve Celle :(
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Ukraine den fazla cocuk ölmüs filistinde bati sesiz cocuklar ne zamandan beri terörist bm baris gücü göndermeyecek savunmasiz müslüman ölmeye mahkum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR