İsrail'den Hizbullah'a gözdağı: Gerekli kararları alacağız!

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın "İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına" izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 22:10 GÜNCELLEME 21.06.2024 22:10 DÜNYA
İsrail'den Hizbullah'a gözdağı: Gerekli kararları alacağız!
İsrail'den Hizbullah'a gözdağı: Gerekli kararları alacağız!

Bakan Katz, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hizbullah ve hareketin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) ilişkin açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in, "Hizbullah Hareketi’nin, topraklarına ve vatandaşlarına saldırmaya devam etmesine izin veremeyeceğini" belirten Bakan Katz, “Gerekli kararları yakında alacağız.” ifadesini kullandı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın GKRY'ye ilişkin açıklamalarını "tehdit" olarak nitelendiren Katz, bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu savundu.

"Özgür dünyanın kayıtsız şartsız İsrail'in yanında yer alması" gerektiğini savunan Katz, "Bizim savaşımız aynı zamanda sizin de savaşınızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a olası bir topyekun saldırıda GKRY'nin havalimanı ve askeri üslerini kullanacağı yönünde istihbarat elde ettiklerini, böylesi bir durumda GKRY'yi savaşın bir parçası kabul edip bu şekilde tutum sergileyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, dün GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile telefon görüşmesi yapmıştı. Kombos, telefon görüşmesinde, Lübnan'a karşı muhtemel bir savaşta İsrail'e destek vermeyeceklerini belirtmiş, GKRY'nin "hiçbir şekilde bölgedeki savaşa dahil olmak istemediğini" ifade etmişti.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Oben 5 gün önce Şikayet Et
    Ah keşke biz müslümanlar az bişey iman edeydik :( İmanımız olsaydı hiç bir kâfir mazluma bu kadar kolay saldırmazdı :( Rabbim hepimize hidayet nasip etsin amin.
    Cevapla
  • Analist vehbi 5 gün önce Şikayet Et
    İsrail Siyonistlerin orta Doğu'da egemenliklerini kaybetmemek o bölgeyi kolay sömürebilmek için uydu bir devlet Siyonistler İsrail üzerinden güç gösterisi yapıyorlar
    Cevapla
  • Analist vehbi 5 gün önce Şikayet Et
    Lübnan kolay lokma değil onlarda biliyor herşey Amerika'nın ve diğer siyonist Ülkelerin silah göndermesine bağlı onlar gönder derse İsrail bir piyon devlet olarak savaşa girecek yoksa susup oturacak
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Sizi geberten tarafta yer almak için hazırız aşağlık yahudilere karşı seve seve şavaşa varız
    Cevapla
  • Diyarbakirli 5 gün önce Şikayet Et
    Hangi topraklardan bahsediyon oralar işgal ettiğin filistin toprağı önce 1947 sınırlarına dön o zaman konuşursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR