Zelenski: "Avrupa Birliği'ni birlikte daha güçlü yapacağız"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin, Ukrayna ve Moldova ile Birliğe katılım müzakere sürecini gelecek hafta başlatma kararına ilişkin, "AB'yi birlikte daha güçlü yapacağız." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 23:20 GÜNCELLEME 21.06.2024 23:21 DÜNYA
Zelenski: "Avrupa Birliği'ni birlikte daha güçlü yapacağız"
Zelenski: "Avrupa Birliği'ni birlikte daha güçlü yapacağız"

Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27 AB üyesi ülkenin, Ukrayna ve Moldova ile Birliğe katılım müzakerelerine 25 Haziran'da başlamayı onaylamasını değerlendirdi.

"UKRAYNA YÜZYILLARDIR AİT OLDUĞU AVRUPA'YA, AVRUPA TOPLULUĞUNUN TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR ÜYESİ OLARAK GERİ DÖNÜYOR"

Ukrayna ve AB'nin, gelecek hafta ilk hükümetler arası konferansını gerçekleştirerek müzakere sürecini etkin bir şekilde başlatmasını beklediklerini belirten Zelenski, şunları kaydetti:

"Ortak Avrupa geleceğimize doğru atılan bu önemli adım dolayısıyla Moldovalı dostlarımızı kutluyoruz. AB'yi birlikte daha güçlü yapacağız. Bu tarihi adımı gerçeğe dönüştürmek için çok çalışan ekibimizdeki herkese minnettarım. Milyonlarca Ukraynalı, Avrupa hayallerini gerçekleştiriyor. Ukrayna yüzyıllardır ait olduğu Avrupa'ya, Avrupa topluluğunun tam teşekküllü bir üyesi olarak geri dönüyor."

AB Konseyi dönem başkanı Belçika tarafından yapılan yazılı açıklamada, üye ülkelerin büyükelçiler seviyesindeki toplantısından Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerine başlama kararı çıktığı bildirilmişti.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Vejdo 5 gün önce Şikayet Et
    Ukrayna nerede Avrupa'da ya Avrupa ile alakası yok Kıbrıs Rum kesiminin olduğu gibi işlerine geldiklerini alıyorlar işine gelmeyenleri almıyorlar bahane uyduruyorlar
    Cevapla
  • mustafa 5 gün önce Şikayet Et
    avrupanın biden amcanın oyununa geldin ülkeni mahvettin yarın öbür gün gelip ülkene yerleştikleri zaman çok pişman olacaksın
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Ukrayna Avrupa Birliği ne Türkiye den önce üye olur....
    Cevapla
  • xy01 5 gün önce Şikayet Et
    ikinci netanyahu
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    siyonistlerin sonu uşaklık etmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR