BM’den korkutan rapor! Gazze'de nüfusun yaklaşık 96'sı 'aşırı açlık'la karşı karşıya

Gazze Şeridi'nde yüksek kıtlık riski devam ediyor. BM’nin yayınladığı rapora göre nüfusun yüzde 96'sı yüksek seviyede akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2024 19:58 GÜNCELLEME 25.06.2024 19:58 DÜNYA
BM’den korkutan rapor! Gazze'de nüfusun yaklaşık 96'sı 'aşırı açlık'la karşı karşıya
BM’den korkutan rapor! Gazze'de nüfusun yaklaşık 96'sı 'aşırı açlık'la karşı karşıya

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı kuruluşların hazırladığı Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporunda, Gazze Şeridi'nde yüksek kıtlık riskinin devam ettiği ve nüfusun yüzde 96'sının Eylül 2024'e kadar yüksek düzeyde akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde gıda güvenliğiyle ilgili duruma dair ilerleyen günlerde açıklanması beklenen rapordan bazı önemli detaylar IPC'nin internet sitesinde paylaşıldı.

İnternet sitesindeki bilgilerde Gazze'de yüksek kıtlık riskinin devam ettiği vurgulandı. Gazze halkının yaklaşık yüzde 96'sını oluşturan 2,15 milyon kişinin Eylül 2024'e kadar aşırı açlık anlamına gelen "yüksek düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya" olduğu kaydedildi.

Bütün Gazze Şeridi'nin IPC'de 4. aşama olan "acil durum" kapsamında sınıflandırıldığı belirtildi.

BM'nin merkezi Roma'da bulunan Dünya Gıda Programı'ndan (WFP) yapılan yazılı açıklamada da IPC raporunda belirtilen verilerin, Gazze'nin tüm bölgelerine sürekli erişimin kritik önemini gösterdiği ifade edildi.

KAYNAK : AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • Yusuf 4 gün önce Şikayet Et
    Bu günahların bedeli nasıl ödenir ki!!!
    Cevapla
  • vatandaş 4 gün önce Şikayet Et
    Hesap gününde nasıl hesap vereceğiz bilmiyorum.öyle bir zamanda yaşıyoruzki.insanlık bitmiş.Allahım şu yahudilerle savaşı, onları bu insanlara yaptıklarının tek tek hesabını çektirelim bize nasip etki hesap günü yükümüz hafiflesin.
    Cevapla
  • Recep budak 3 gün önce Şikayet Et
    Amin amin
    Cevapla
  • iyi örnek 4 gün önce Şikayet Et
    Bütün dünya imtihanda ama geçemiyoruz sonu kötü olacak
    Cevapla
  • derda 4 gün önce Şikayet Et
    Allah bütün İslam ülkelerin liderlerine lanet etsin bu malzümların hesabı ilk önce sizden sorulacak sonrada bizlerden sorulacak sizlere karşı sessiz olduğumuz için
    Cevapla
  • Mehmet bülbül 4 gün önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim çok doğru söylüyorsun bizlerden hayır yok Allahım yardım etsin inşaallah
    Cevapla
  • Kenan 4 gün önce Şikayet Et
    BM ne için var, orada bulunan ve bizim adımıza konuşup kınama yapıp sonuçta hiçbir halt etmeyen boş beyinlileri ben de kınıyor, lanet okuyorum. Varlıkları ile asıl yapılması gerekenleri yapmamıza engel oluyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR