Rusya ve Kuzey Kore arasında doğrudan tren seferleri yeniden başlıyor

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki 4 yıl önce durdurulan doğrudan tren seferleri, temmuz ayında yeniden başlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 11:47 GÜNCELLEME 26.06.2024 14:11 DÜNYA
Rusya ve Kuzey Kore arasında doğrudan tren seferleri yeniden başlıyor
Rusya ve Kuzey Kore arasında doğrudan tren seferleri yeniden başlıyor

Rusya ve Kuzey Kore arasında haziran ayının ortalarında Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasıyla iki ülke arasındaki ilişkiler gelişiyor.

Rusya, korona virüs salgını nedeniyle durdurulan Kuzey Kore’ye direkt tren seferlerinin 4 yıl aradan sonra yeniden başlayacağını duyurdu. Temmuz ayında başlayacak seferlerin Vladivostok şehri ile Kuzey Kore'nin Rason limanı arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya’nın Kuzey Kore sınırındaki Primorsky Krayı Valisi Oleg Kozhemyako, “Vladivostok'ta trene binen yolcular doğrudan Kuzey Kore'ye gelecek; oradaki güzelliğin, doğanın ve kültürün tadını çıkaracak, gelenek ve görenekleri tanıyacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl aradan sonra haziran ayında Kuzey Kore’yi ziyaret ederek, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile bir araya gelmişti.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kayserili. 1 gün önce Şikayet Et
    güzel bir haber.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR