Türkiye'den AKPM'de öneri: 10 ülkeden temsilci imzaladı, Gazze yeniden gündeme alındı

Türkiye'nin Gazze'ye ilişkin önerisi, 10 ülkeden temsilcinin imzasıyla Avrupa Konseyi'nde kabul edildi. AK Parti Milletvekili Yıldız, Genel Kurul'da Gazze'yle ilgili bir gündem maddesi olmadığı için böyle bir öneride bulunduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 16:53 GÜNCELLEME 26.06.2024 18:21 DÜNYA
Türkiye'den AKPM'de öneri: 10 ülkeden temsilci imzaladı, Gazze yeniden gündeme alındı
Türkiye'den AKPM'de öneri: 10 ülkeden temsilci imzaladı, Gazze yeniden gündeme alındı

Avrupa Konseyi'nin Parlamenterler Meclisi, Strazburg'da toplandı.

Toplantıya katılan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Gazze'ye yönelik insani yardımın sürekliliğin sağlanması ve İsrail'in uluslararası hukuk ihlaline yönelik yapılan acil görüşme önerilerinin kabul edildiğini açıkladı. 

Yıldız'ın sunduğu öneriye, 10 farklı ülkeden temsilci imza attı.  AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk Özen'in de öneride imzası vardı. 

Kabul edilen önerinin kabul edilmesiyle, Gazze konusu yeniden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin gündemine alındı. 

Sosyal medyadan bir açıklama paylaşan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Konseyi'nin Parlamenterler Meclisi'nin Genel Kurulu Strazburg'tayız. Bu Genel Kurul'da Gazze'ye ilişkin bir acil gündem maddesi bulunmamaktaydı. Biz de bunu fark ederek Gazze'ye ilişkin olarak bir acil gündem maddesi önerisiyle geldik. Bu önerimiz 10 farklı ülkeden çok farklı politik gruplardan kişilerin imzasıyla desteklendi.

Bizim acil gündem maddesi önerimizde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2720 Sayılı kararı ve bu karar uyarınca Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve İsrail'in son zamanlarda Refah'a yönelik saldırılarının bu bağlamda değerlendirilmesine ilişkin bir acil gündem maddesi önerimiz vardı. Bu önerimiz daha genel bir hüviyet kazandırılarak güncel gündem maddesine dönüştürüldü o haliyle kabul edildi. Buranın gündemine tekraren Gazze girmiş oldu.

Bizler her zaman her platformda Gazze'yi konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bizim uluslararası platformlarda her zaman öncelikli gündemimiz Gazze oldu, olmaya da devam edecek. Ta ki oradaki soykırımı dindirip, çift devletli çözümü hakim kılana kadar. Dolayısıyla bir hesap verilebilirlik ölçütü olarak neler yaptık, neler yapmaya devam ediyoruz, buna ilişkin bilgiyi paylaşmak istedim."

 

KAYNAK : HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Aslan 2 gün önce Şikayet Et
    Hadisteki gibi muslimanlar koyun olcak.!!!
    Cevapla
  • Vay bee 2 gün önce Şikayet Et
    Dolasıyla Hesap verebilirlik . Türkiye’de cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri siyasetçiler için olması gerekir . Adama sorarlar .??
    Cevapla
  • vatan sevdası 2 gün önce Şikayet Et
    cift devlet yok orası ALLAH ' ın izniyle filistinlileri musluman halkının siyonist yahudiler lanetli azaplı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR